Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MITEM - SIRÁLY
Nemzeti Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Anton Pavlovics Csehov: SIRÁLYTomi Janežič, szlovén rendező rendezte azt a rendhagyó előadást, melyet az újvidéki Szerb Nemzeti Színház nagyszínpadán láthatott először a közönség. A darab, egy több mint hatórányi szellemi kaland, érzelmi exodus, mely a közel tizennégy hónapos munkafolyamatot, mint célt, s ugyanakkor, mint eszközt láttatja, tárja a publikum elé. A négy felvonás külön-külön is önálló dramaturgiai egységet képez: az első a művészet és a színház világát érinti szinte privát beszédmodorban, a második a szerelemről, álmodozásról szól, a harmadikban a birtoklás, mint az érinthető tárgyakkal való viszony jelenik meg, míg a negyedik az egyéni sorsok véletlenszerű alakulásáról mesél – a darab során a próbafolyamat, gyakorlatilag műalkotássá, előadássá áll össze.

A Sirály, 2003-ban, a Szarajevói Nemzetközi Színházi Fesztivál legjobb előadásának járó díjat kapta.

Rendező: Tomi Janežič

6 óra 3 szünettel - szerb nyelven, magyar felirattal
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?