Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TŐKÉS EMESE LISZT ZONGORA EST
Duna Palota - Duna Palota Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.1 / 10) - 28 értékelés alapján
  Leírás
Tőkés Emese koncertje Műsor

Obermann völgye
Funerailles
Sposalizio
h-moll Szonáta

Álmodozó és fájdalmas, lemondó és szenvedélyes a Vándor évek I.(Svájc) sorozat jelentős műve, a Senancour regényhőséről elnevezett Obermann völgye. A romantikus életszemlélet, mélységes meghasonlottság, a magány és világfájdalom zenei megjelenítése.

Az 1848/49-es szabadságharc bukása mélyen megrázta Lisztet, gyásza legbeszédesebb bizonyítéka a szabadságharcot és vértanúit, az 1849. október 6-án kivégzett gróf Batthyány Lajos miniszterelnököt, valamint az aradi 13 -at sirató mű: a Funérailles (Temetés), oct. 1849.( Költői és vallásos harmóniák).

Vándorévek II.( Itália) kötetben Liszt inspirációi az olasz trecento nagy költői: Petrarca és Dante, és a cinquecento nagy képzőművészei: Raffaello és Michelangelo.

Az áhitatos, vallásos mű ihletője Raffaello Santi (1483-1520) Mária eljegyzése című festménye, a Sposalizio.

A h-moll szonáta Liszt Ferenc-és a XIX -ik század zongoramuzsikájának - legtökéletesebb nagyszabású alkotása.

„A szonáta minden képzeletet felülmúlóan szép; nagy, szeretetre méltó, mély és nemes – fenséges, amilyen Te vagy. Lelkem legmélyéig megrázott,….” /Richard Wagner/

A koncertet az előadóművész Antall József emlékének szenteli.
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?