Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NAGYON JÓL VAGYOK, LSZI NE KERESS! - PATAKY KLÁRI TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! - Pataky Klári Társulat“Pataky Klári legújabb koreográfiájának szlenges, sms-es címe vallomásos, intim hangulatú produkció befogadására állítja rá a nézőt. A könnyed pillanatokkal csipkézett, amúgy pedig nagyon is drámai munka, alkotójának művészi érzékét a lélek sötét és napsütötte oldalaihoz már számos munkájában bizonyította. A térben egyetlen pad, újra és újra összekucorodó szereplőkkel: a fényváltások izgalmas játékával, kísérteties, pajkos suttogással-pusmogással kísért történetben ismerjük meg az öt – de érzékelhetően egyetlen – női karakter sorsát. A puritán szcenika még jobban kiemeli Pataky Klári koreográfiájának bársonyosan finom, most alig-alig villanni hagyott, (ön)ironikus humorát, s a kiválóan kidolgozott koreográfiai anyagot. Mert a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress mívesen kibontott, egyedi, és Pataky „legszebb hagyományait” felvonultató táncmű, melyben a legfőbb kifejező erő a mozdulatokban lakozik, akkor is, ha játékosainak színészi eszköztára is igazán figyelemre méltó. Paraky Klári táncosai közt találunk régi, kipróbált társat, s – az ő világában is – újdonászt, tapasztalt, és pályája elején álló táncost egyaránt. Az ötök játéka azonban egységesen jól kitalált és kidolgozott, kockázatos, ám remekül végigvitt. Személyes hangú válságtörténet ez, pergő jelenetekben fogalmazva. Túlélősdit látunk a keserűség, az őrület, a feltápászkodás, a továbblépés vágyának képeivel. Mikor vége, nem csupán a minőségnek örülünk – a játék beszippant ugyanis, megforgat a maga örvényében, s kitesz aztán a finoman a fövenyre.”(Halász Tamás)

A koreográfia 2008-ban Lában Rudolf díjban részesült

táncolják: Dányi Viktória, Kántor Katalin, Lendvay Zsóka, Maday Tímea Kinga, Tonhaizer Tünde

jelmezterv: Szeibert Katalin

fényterv: Szirtes Attila

koreográfia: Pataky Klári
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?