Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ROM / SCHAERER / EBERLE (A-CH)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A 2013-ban három koncerttel már megkezdett osztrák jazz-sorozat az új évadban hozzávetőlegesen havonta jelentkezik, így összesen tíz koncert kerül majd bemutatásra az év során a budapesti Osztrák Kulturális Fórum támogatásával. A széria idei nyitókoncertjét két 'sokat próbált' osztrák instrumentalista és egy virtuóz svájci énekes triója adja.

A gitáros Peter Rom nem csupán zenekarai révén (például Peter Rom Trio) számít Ausztria egyik legismertebb alakjának a kortárs jazzben, hanem társadalmi szerepvállalása révén is, hiszen alapítója volt a bécsi JazzWerkstatt szervezetnek és kiadónak. Különböző albumaival elnyerte már mind az osztrák, mind a német lemezkritikusok díjait, lemezét nevezték Amadeaus-díjra, 2006-ban Hans Koller Preis-szal tüntették ki.

A trombitás Martin Eberle a JazzWerkstatt köré szerveződött muzsikusok kiemelkedő figurája, számtalan projekt résztvevője és díjazottja. (Bár ízig-vérig jazz-zenész, legutóbb tavaly nyerte el a Die Strottern & Blech zenekarral a német világzenei díjat.) Kitűnő saját kvartettjét, a Compost 3 zenekart terveink szerint szintén bemutatjuk ebben a sorozatban.
Az énekes Andreas Schaerert a szakma a leginvenciózusabb európai jazzénekesek közé sorolja, saját zenekara, a Hildegard Lernt Fliegen jelenleg az európai fesztiválok egyik kedvence. (Velük szintén tervezünk egy Opus-os fellépést.)

A műfajban különleges felállású trió kompozíciói sem éppen hagyományosak, a swing mellett találunk itt afrikai zenét, blues-t, hip-hopot, mégis az egész egy összetéveszthetetlen egységgé formálódik hármuk kamara-műhelyében. Schaerer énektudása mellett színpadi jelenléte is lehengerlő, sokszor kirobbanó energiával 'rántja magával' hangszeres társait, ugyanakkor a lírai, meditatív hangulatok is teret kapnak.

A trió második, At the age of six I wanted to be a cook című nagylemeze a közelmúltban jelent meg, így ezzel az új műsorral lépnek fel az Opus-ban.

Közreműködik:

Peter Rom - gitár
Andreas Schaerer - ének
Martin Eberle - trombita
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1093 Budapest, Mátyás u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?