Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VESZTETT ÉDEN
Ferencvárosi Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 887 értékelés alapján
  Leírás
Madách Imre „Az ember tragédiája" első kiadásának 150. évfordulója alkalmából!

Egressy Zoltán: VESZTETT ÉDENA mű végigkíséri Madách életét, Fráter Erzsébettel való vergődő szerelmét, és végül megérthetjük, miként formálódott egy monumentális alkotás női főszereplője, a paradicsomi Éva.

Egressy érett drámaíróként robbant be a hazai irodalmi és színházi életbe. Színművei többnyire boldogulni vágyó, érzékeny lelkű álmodozókról szólnak. Fráter Erzsébetet is mélyről fakadó szenvedélyek mozgatják, Madáchot is, aki beleszeret, rajongás, szerelem, büszkeség és szenvedély hatja át. Boldogságuk mégsem lehet felhőtlen, nemcsak azért mert Fráter Erzsébetben több a szenvedély, a romantika utáni vágy, mintsem belenyugodna abba, hogy Sztregován töltse el az életét. Megnehezíti együttlétüket Majthényi Anna, Madách édesanyja, aki viszont következetes gazdasszony és szigorú anya egy személyben.

Egy géniusz esetében azonban még a lelki vívódások sem hiábavalóak: mintha életük egy magasabb célt szolgálna, jelen esetben a magyar (és az európai) drámairodalom egyik legfilozofikusabb művének, Az ember tragédiájának a megszületését...
  Szereposztás
Majthényi Anna 
Tóth Judit 
Fráter Erzsébet 
Germán Lívia 
Madách Imre 
Viczián Ottó 
  Stáblista
Rendező 
Csiszár Imre 
A rendező munkatársa 
Merk László 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, a Turay Ida Színházban a mobiltelefonodon is bemutathatod a jegyed.
  Cím
  Hogy tetszett?