1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
SZÓLÓDUÓ 2014 - 1. NAP
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
SzólóDuó 2014 Nemzetközi Tánc Fesztivál (15. évad)
A rövid koreográfiák nyitott szakmai fórumaA magyar mozdulatművészet százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2014 januárjában, tizenötödik alkalommal szervezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált. A fesztivál eddigi, 14 éve alatt több, mint ezer táncos mutathatta meg magát. A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt alkotó táncosokat bátorítsa, legújabb alkotásait megismertesse a nagyközönséggel. A fesztivált jelölőkörök előzik meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatják be jelentkezésüket.

A fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány 1991-ben létrejött országos hatáskörű, közhasznú tevékenységet folytató szervezet, amely működésével sokszínű lehetőséget biztosít a táncművészet területén a tanulásra, az alkotásra, a munkára, az információáramlásra, a tudományos kutatásra, az önkifejezésre és a fejlődésre az alkotóknak és az érdeklődőknek egyaránt. Az Alapítvány programjainak fő működési helyszíne, a Moha - Mozdulatművészek Háza nyitott stúdió, amely mindenki számára elérhető műfaji, stiláris és minden más szelekciótól mentesen. A független alkotókat, társulatokat és kísérletező műhelyeket próbalehetőséggel és fellépési lehetőséggel támogatja. Rendszeres tanfolyamok, intenzív kurzusok helyszíne, továbbá otthont ad a tánc ihlette társművészeti eseményeknek, képző-és fotóművészeti kiállításoknak és közösségi eseményeknek. A stúdióban elérhető az Orkesztika Alapítvány nyilvános gyűjteménye is, melyben tánctörténeti fotó- és videóritkaságok mellett az Alapítvány kutatói, hagyatékfeltárói munkáinak eredményeit tartalmazó szakkönyvek is megtalálhatóak.

Az Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzeléseit bemutassa. A SzólóDuó Fesztivál egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, alkalmat ad arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között. Azok a résztvevők, akik a jelölőkörön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutnak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel ösztönözve további, önálló alkotások elkészítését. A díjazott alkotók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat. A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2014 Gálaesten láthatja a közönség.

A fesztivál programja januárban kerül megrendezésre a Mu Színházban, amelyen a jelölőkörön továbbjutott versenyzők mutatják be munkáikat. A produkcióknak mint egységes, önálló műveknek a fesztivál adja a premierjét, a közönség tagjai tehát garantáltan új, soha nem látott alkotásokat láthatnak majd.

A fesztivál ideje alatt a versenyprogramon kívül kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Délelőttönként workshopokra várjuk a profi és kezdő táncosokat a MOHA - Mozdulatművészek Házában, melyeket nemzetközileg elismert tánckoreográfusok tartanak majd. A fesztivál helyszínein minden este az Ork-Kota Platform 5.0 keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a fesztiválra látogatók. A kísérőprogramok részét képezik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.
PROGRAM

Január 9. csütörtök, 20:00 h


CICERI Klári (H): Volt_van (In the) past, now
Philipp van der HELJDEN, Lisa RYKENA (GE): Mielőtt folytatjuk, kérlek drágám, kapcsold le a villanyt Before we continue please turn off the light darling
KISS Tamás, BOGÁTI Fanni, LÁZÁR Evelin (H): Prototípus Prototype
Angela RABAGLIO (CH): Wind up birds and polaroids
Károly TÓTH (H): A lehetőségek útjai Ways of possibilities
Marta PAŃKA, Joanna Miś-Fudali (PL): Suttogás Whispering
ULBERT Andrea, SOVÁK Anna (H): Két csepp Two drops
Aleksandra HOLESZ (PL): Proformer
SZAMOSI Judit, PETHŐ Kincső, RUSU Andor (H): Mi ketten vagyunk The two of us

szoloduo.com
facebook.com/szoloduo
mozdulatmuveszet.hu

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!