Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NOTRE DAME KONCERTEK 3. - NOTRE DAME STÍLUS EGYKOR ÉS MA
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Szent Efrém Férfikar négy egymást követő estéből álló koncertsorozata nem pusztán a Notre Dame katedrális zenéjéből, illetve a zenetörténetben Notre Dame stílusnak nevezett időszakból merít, hanem kompozíciós, illetve művelődéstörténeti párhuzamba állítja a későbbi, egészen a kortárs zenékig húzódó vonulatot, amelynek első jelensége volt a 12. századi „zenei forradalom”, amely sajátságos látásmódjával és zenei zsenialitásával kétségkívül kihatott az európai zenetörténet fejlődésére.A 12. századi gótika megszülte az ember számára addig elképzelhetetlen kecsességű csoda-építményeit. Az így létrejött új akusztikában már túlzottan simának, túlzottan „boltívesnek” tűnt a gregorián ének (Európa addigi zenei köznyelve) és a zenében is megjelentek az új építészet formái: a támpillérek, a kőcsipkék, a rózsaablakok és a csúcsívek. A Notre Dame katedrálisban alkotó két legendás mester Leoninus és Perotinus munkássága megtörte az egyszólamúság egyeduralkodását, s elindult az európai zenetörténet nagy, polifón korszaka, létrejött egy új zenei világ, s ezzel az emberiség egyik legcsodálatosabb története kezdődött el. Ezen az estén előbb a bölcsőt járjuk körül: a Notre Dame már említett két nagy zenészének művei mellett a kor tekintélyes kódexeinek lapjain megbúvó zene kel életre: így a St. Martial-kódex, Montpellier-kódex, Codex Buranus, The Later Cambridge Songbook, stb. Az Ars Nova legismertebb szerzője, Guillaume Machaut Messe du Notre Dame-ja mellett (amely a zenetörténet egyik első miseciklusa) a mai Ars Nova termése, azaz kortárs magyar szerzők művei is elhangzanak, amelyek gyakran közeli rokonságban vannak a polifónia bölcsőjében kialakult zenével.

Mezei János – orgona, Szilágyi Attila – gamba, Bubnó Márk - ütőhangszerek, Quattroforte Harsona Együttes – művészeti vezető: Hőna Gusztáv

Sorozatszerkesztő és művészeti vezető: Bubnó Tamás
  Stáblista
Művészeti vezető 
Bubnó Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?