Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NOTRE DAME KONCERTEK 2. - TRUBADÚROK
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Szent Efrém Férfikar négy egymást követő estéből álló koncertsorozata nem pusztán a Notre Dame katedrális zenéjéből, illetve a zenetörténetben Notre Dame stílusnak nevezett időszakból merít, hanem kompozíciós, illetve művelődéstörténeti párhuzamba állítja a későbbi, egészen a kortárs zenékig húzódó vonulatot, amelynek első jelensége volt a 12. századi „zenei forradalom”, amely sajátságos látásmódjával és zenei zsenialitásával kétségkívül kihatott az európai zenetörténet fejlődésére.A világ „első operája”, a Ludus Danielis még bibliai témát dolgoz fel, de zenéje és újszerű hangja már előre vetíti az énekmondók korszakát: a szekularizálódó Európa világi muzsikáját. A trubadúr-hang nagy fontosságúvá, mindennapos „intézménnyé” lett a 13.században – s az is maradt mind a mai napig. Ezt az utat kíséri figyelemmel a hangverseny, melyen elhangzanak Neidhart von Reuenthal, Gilles Binchois, Josquin des Prés, Joseph Haydn, Franz Schubert, Liszt Ferenc, Farkas Ferenc művei, Bölcs Alfonz cantigái, VIII.Henrik caroljai, Tinódi Lantos Sebestyén, Balassi Bálint és Cseh Tamás dalai.

A régi korok nagy mesterei egyaránt járatosak voltak a szent zene és a profán muzsika művelésében, tőlük nagyszerű táncok, dalok, szerenádok csendülnek föl ezen az estén. De rajtuk kívül a populáris muzsika is zseniális alkotókat és előadókat vonultatott fel: a Notre Dame árnyékában, a gótikus katedrális falain kívül ezek az alkotások teszik teljessé Európa zenei térképét. Királyok, hercegek, mesterek, katonák, és „igazi” komponisták vallanak szerelmet az „örök szépségnek” ma este.

Mandel Róbert – tekerőlant, Szilágyi Attila – gamba, Bubnó Lőrinc – furulya, Bubnó Márk – ütőhangszerek, Dezső Sára - ének, Philipp György – zongora

Sorozatszerkesztő és művészeti vezető: Bubnó Tamás
  Stáblista
Művészeti vezető 
Bubnó Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?