Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NOTRE DAME KONCERTEK 1. - LUDUS DANIELIS (DÁNIEL JÁTÉK)
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Szent Efrém Férfikar négy egymást követő estéből álló koncertsorozata nem pusztán a Notre Dame katedrális zenéjéből, illetve a zenetörténetben Notre Dame stílusnak nevezett időszakból merít, hanem kompozíciós, illetve művelődéstörténeti párhuzamba állítja a későbbi, egészen a kortárs zenékig húzódó vonulatot, amelynek első jelensége volt a 12. századi „zenei forradalom”, amely sajátságos látásmódjával és zenei zsenialitásával kétségkívül kihatott az európai zenetörténet fejlődésére.A Ludus Danielis egy világszerte népszerű középkori misztériumjáték, amit Magyarországon a Schola Hungarica mutatott be, majd Bubnó Tamás magyar fordításában a Budapesti Énekes Iskola játszotta nagy közönség- és pedagógiai sikerrel. Ha úgy tetszik, az egyik első opera, amely a színházcsinálók fantáziáját éppúgy megragadja, mint a régi, vagy világzenei együttesekét. E népszerűség fő oka a mű zenei anyagának könnyű formálhatósága. Mivel az 1200-as évek kottaírása kevés támpontot ad az előadáshoz ritmika, hangnemek és hangszerelés tekintetében, ezért az Á la cARTe és a Szent Efrém közös produkciójában egy vadonatúj Ludus Danielis születik. A képi világában is újragondolt előadásban a bibliai történet szereplői egyszerre hús-vér operaénekesek, és LEGO ikonok, félig szcenizált gonosz királyok, satrapák és kockaoroszlánok...

ÉNEKESEK:
Daniel - Mészáros Péter
Balthasar - Laborfalvi Soós Béla
Regina – Bodrogi Éva
Darius – Silló György
Abacuc – Fodré Lajos
Principes – Mikecz Kornél, Komáromi Márton, Tóth Péter
Angyalok – Ballabás Alíz, Kiss Borbála, Dezső Sára, Murányi Márta

ZENEKAR: Philipp György, Bartek Zsolt, Bubnó Márk, Bubnó Lőrinc, Lombos Pál

Fénykép: Csapó József, koncepció: Philipp György, sorozatszerkesztő és művészeti Vezető: Bubnó Tamás
  Stáblista
Vezető 
Bubnó Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?