Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JAZZY LIVE: JAZZ MINIATURES (LT)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bár a litván Jazz Miniatures kvartettnek csak nemrégiben jelent meg az első CD-je, a zenekarvezető páros - az énekesnő Giedré és a zongorista Andrej Polevikov - jó ideje nagy népszerűségnek örvend a litván zenei életben. Giedré az elektronikával fűszerezett 'indie' könnyűzene irányából jött, két Litvániában igen sikeres projektben (Milky Lasers, Empty) vett részt évekig, s csak a közelmúltban döntött úgy, hogy egy teljesen akusztikus felállással meglehetősen meredek műfaji irányt vált.
Az alternatív zenei fesztiválközönséget a jazzklubok intimebb hangulatára cserélő énekesnő Andrej Polevikovban találta meg újdonsült partnerét, aki pedig ízig-vérig jazzmuzsikus: a sztenderdek tolmácsolása mellett a kortárs, improvizatív jazzben is neves művésznek számít hazájában. (2009-ben megnyerte Vilniusban a jazz improvizációs versenyt.)

Kettejük együttműködése révén egy egyszerre ismerős, ugyanakkor meglepetésekkel teli zenei világba csöppenünk, hiszen a bossa novák, vagy az egyéb jól ismert jazzörökzöldek hagyományosnak ható előadásába belekeveredik egy adag nehezen megfogható töltés, amitől ez a bejáratott muzsika ma is aktuálissá válik, vagyis inkább valóban örökké zöld lesz. Ahogy Madeleine Peyroux vagy Melody Gardot esetében, úgy kelnek itt is életre a már 'lehasználtnak' tűnő számok, úgy keverednek a swingbe karakteres, modern színek.

A még két éve sem működő zenekar ugyancsak jól teljesít a nemzetközi színtéren: a luxemburgi (Blues'n'Jazz Rally), birminghami (International Jazz & Blues Festival), és stockholmi (Baltic Sea Festival) nagyobb turnéállomások mellett folyamatosan koncerteznek külföldön.

Közreműködik:

Giedrė Kilčiauskienė - ének
Andrej Polevikov - zongora
Vytis Nivinskas - nagybőgő
Jonas Gliaudelis - dob
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1093 Budapest, Mátyás u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?