Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A BUDAPEST-BASEL KARMESTERKURZUS ZÁRÓKONCERTJE
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Eötvös Péter és a bázeli HochschulefürMusik több évtizedes együttműködése sok közös programot eredményezett az elmúlt években Bázelben. Zenekari és kamarakoncerteket vezényelt, egy teljes évig központi figurája volt a bázeli főiskola programjának: műveit játszották, elemezték, nyilvános szimpóziumokat tartottak.A közös munka során vetődött fel egy közösen szerkesztett program létrehozásának ötlete az újonnan megnyílt Budapest Music Centerben. Ez valósul meg 2013. november 27. és december 3. között az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány, a HochschulefürMusik és a Stiftung Christoph Delz által közösen szervezett karmesterkurzus során a BMC-ben. A workshop alatt a bázeli főiskola növendékeiből álló kamarazenekar működik közre a munkában. A kurzuson résztvevő hat fiatal karmester Eötvös Péter és Tihanyi László instrukciói alapján készül a budapesti és a bázeli kurzuszáró koncertekre.

A koncerten elhangzik Christoph Delz, a Bázelben született és 1993-ban fiatalon elhunyt zeneszerző Siegel Op. 3 című kompozíciója, melyet 1980-ban Eötvös Péter, Delz személyes barátja mutatott be Bázelben. Ezután két fiatal zeneszerző – Bella Máté, Eötvös Péter meghívására, valamint Matthias Krüger, a bázeli főiskola hallgatója és a kurzus résztvevője – egy-egy erre az alkalomra komponált művel mutatkozik be. A koncert második felében két 20. századi „klasszikus”, Anton Webern és Alban Berg egy-egy művét tolmácsolják.

A kurzus hat karmester résztvevőjéből a budapesti koncertet Kaszás Mihály (H), Leonard Garms (A) és Pierre Dumossaud (F) vezényli. A Bázelben elhangzó koncert karmesterei Dubóczky Gergely (H), Matthias Krüger (D), Elena Schwarz (CH) lesznek.

Műsor:

Matthias Krüger: Choralvorspiel (ősbemutató)
Bella Máté: Reflections (ősbemutató)
Christoph Delz: Siegel Op.3

- szünet -

Anton Webern: Konzert Op.24
Alban Berg: KammerkonzertfürKlavier und Geige mit 13 Bläsern
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?