Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MULAT A MAGYAR 2014
Szegedi Nemzeti Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 810 értékelés alapján
  Leírás
A HungarOperett 2014-es vadonatúj bemutatója egy fergeteges utazásra csábítja a nézőket az operettek muzsikáival, amelyből kiderül, hogy hogyan is mulatnak a magyarok. 100 évnyi magyar operett történelem, 12 világhírű magyar zeneszerző, 20 klasszikussá vált magyar operett, 70 világhírű dallam, 400 csodálatos jelmez, a HungarOperett teljes társulata, tánckara és szimfonikus zenekara egy két felvonásos szuper showban, ahogy eddig még nem láthatták.
A HungarOperett eddig bemutatott leglátványosabb produkciója, amelyben különleges szerepben látható műfajának koronázott királynője a Kossth díjas Bangó Margit.

A HungarOperett gálája, az operett történelem közel 100 esztendőn keresztül virágzó korát vonultatja fel, amelyben megszólalnak e világhírű műfaj legnagyobb magyar operett szerzői, legismertebb melódiái. Többek között Kacsóh Pongrác dalai, a magyar népdalok által is ihletett János vitéz előadásából. Az igazi világsikert befutott Lehár Ferenc operettjei (A víg özvegy, Giuditta, Cigányszerelem) – akit a klasszikus bécsi operett stílusának legnagyobb megújítójaként emlegetnek. Az operett gálákból kihagyhatatlan világklasszikus Kálmán Imre dallamai (Hajmási Péter Hajmási Pál, Húzzad csak kivilágos virradatig, Ringóvállú csengeri violám, Szép város Kolozsvár, stb.) aki műveivel az egész világon örökre bevéste magát az operett történelemkönyvébe. Huszka Jenő örökérvényű melódiái (Délibábos Hortobágyon, A bugaci határon, Rózsám viruló kis rózsám, Egy férfi képe), aki a legjobban tudta ötvözni a verbunkost, a magyar táncritmust, a palotást, a csárdást, a népies műfajt és a bécsi klasszikus operett formáit. Valamint Szirmai Albert Mágnás Miskája (Cintányéros cudar világ) vagy Jacobi Viktor Leányvásár című operettjének fülbemászó dallamai (Dzsilolo) is megszólalnak e látványos előadásban. Mwgszólalnak a revü operettjeiről (Bál a Savoyban, Viktória) híres Ábrahám Pál, vagy - az utókor számára a Hyppolit, a lakáj című film zeneszerzőjeként is ismertté vált - Eisemann Mihály dalai. A ma is dúdolt operettdalok szerzője Lajtai Lajos, akinek Hétre ma várom a Nemzetinél slágere, vagy a Honthy Hanna által magasra emelt a Legyen a Horváth kertben Budán című dalát mindenki ismeri, csakúgy, mint a Csókos asszony című operett szerzőjét Zerkovitz Bélát. A HungarOperett gálájából nem maradnak ki az ötvenes-hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek operettszámai sem. Többek között hallható a Kellene ma éjjel egy kis haccáré-haccacáré, vagy az Itt a luxusvonat című slágerek, amelyek szerzője a műfaj utolsó nagy szerzője Fényes Szabolcs.

Számtalan örökzölddé vált világhírű sláger, két és fél óra önfeledt szórakozás, pörgős, lendületes, a HungarOperettől megszokott gála műsor az operettek szerelmeseinek, amely egy műsorban ötvözi az operettet, a revüt és a hungarikumot.
  Stáblista
Énekesnő 
Bangó Margit 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
6720, Vaszy Viktor tér 1. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?