Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BALTAZÁR SZÍNHÁZ: KŐVÁLASZ
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
Baltazár Színház: Kőválasz

Írta: Vörös IstvánSzereplők:
Erdős Balázs, Fehér Dániel, Horváth Szilvia, Janzsó Cecilia, Keresztes Anna, Kovács Veronika, Kudari Réka, Medetz Attila, Raffael Erzsébet, Szilvásy Márton, Taligás Anna, Vörös Ferenc, Varga Klári, Kecskés Karina, Müller Péter Sziámi, Müller Brúnó Noé

A darab egy család történetét meséli el 1944-tól, a II. világháborún át, napjainkig. Azt a kérdést feszegeti, hogy a háború mennyire változtatja meg az ember értékrendjét, azt, hogy miért nem tudjuk a békét kellőképpen értékelni békeidőszakban. Miért kell ahhoz háború, hogy értékeljük a békét? Miért kell megbetegedni ahhoz, hogy az egészséget értékeljük?

"A mai negyveneseket az elmúlt háború érlelte nemzedékké. Sötét keret, tragikus indulás. Mégis úgy érzem, kevés nemzedék kapott szélesebb és egyetemesebb tanítást útravalóul. Legszomorúbb, legtragikusabb tapasztalatunk a leggyümölcsözőbb, ha gyökerében ragadjuk meg. A kor kezünkbe adta a nagy korok és nagy művészetek ritka lehetőségét, ami csak a legmezítelenebb tapasztalatok birtokában lehetséges: hogy a valódi tragikumot valódi örömre változtassuk át." Pilinszky János - 1965. április 25.

"Mi, mai negyvenesek már békeidőben születtünk. A háború szüleink és nagyszüleink sorsán keresztül válik életünk részévé. A borzalmakat saját bőrén nem tapasztalt nemzedékünk mégsem él azzal a lehetőségével, hogy örüljön a békének, amelyet háború nélkül kapott. Ez a legnagyobb adomány számunkra, ezért merjünk önmagunk lenni és teljes életet élni.
A háború családokat tett tönkre, szerelmeket rombolt szét. Békében a szerelmeket mi romboljuk szét. Ma boldogságunk csak rajtunk múlik." Elek Dóra - 2008. március. 25.
  Szereposztás
Színész 
Erdős Balázs 
Színész 
Fehér Dániel 
Színész 
Horváth Szilvia 
Színész 
Janzsó Cecília 
Színész 
Keresztes Anna 
Színész 
Kovács Veronika 
Színész 
Kudari Réka 
Színész 
Medetz Attila 
Színész 
Rafael Erzsébet 
Színész 
Szilvásy Márton 
Színész 
Taligás Anna 
Színész 
Vörös Ferenc 
Színész 
Varga Klári 
Színész 
Kecskés Karina 
Színész 
Müller Péter Sziámi 
Színész 
Müller Brúnó Noé 
  Stáblista
Rendező 
Elek Dóra 
A rendező munkatársa 
Vass Lajos 
Koreográfia 
Dékány Edit 
Díszlet 
Preisich Anikó 
Jelmez 
Kiss Gabriella 
Zongorista, hangszerelés 
Darvas Ferenc 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!