Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CSILLAGERDŐ - RUTKAI BORI KONCERTEK (2 KONCERTES BÉRLET: GYEREKKONCERT + SPECKO JEDNO)
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 406 értékelés alapján
  Leírás
RUTKAI BORI GYEREKZENEKARA

2008-ban kérte fel a Magyar Rádió a Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekart, hogy a Vacka Rádió mesesorozathoz, Gaál Zsuzsa verseire komponáljanak zenei kíséretet. 2009 tavaszán Vacka Dalok címmel jelent meg az album, amelyen a rádióból már jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő szerzemények hallhatók. A zenekar a lemez megjelenése előtt kapott már felkéréseket, s élő, játékos, interaktív koncertjükkel számos helyen megfordultak azóta. A műsor idővel újabb és újabb ötlettel, játékkal, kellékkel, színházi elemmel gazdagodott. Bori igazi gyereklelkülettel fordul a kicsik felé, bravúrosan és harmonikusan egyesíti az énekes-táncos előadói, bohóc- és persze óvónői szerepeket, segítségével a gyerekek szinte észrevétlenül válnak a mese és a koncert aktív részesévé.

A jövő évre várható az új gyereklemez megjelenése, amelyen Bori megzenésített gyerekverseit hallhatjuk majd. Az új dalokhoz természetesen új koncertelőadás is dukál; a mesenóták életre keltéséhez új bábok, kellékek, és a kicsiket és nagyobbakat is megmozgató, játékos koreográfiák is készülnek. A mostani koncerten nem csak ebből kapunk ízelítőt, de a téli ünnepeket megidéző dalok, témák sem maradnak el. S ha nem fáradtak el az első felvonásban, akkor egy kis szünet után az egész családot visszavárja a zenekar a Retro Jedno-koncertepizódra.

RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO

A Specko Jedno név a szlovák „všetko jedno” (mindegy) és az angol „special one” (különleges) kifejezések ironikus összeolvasztásával jött létre. A 2013-ban kiadott új album, az „Anticity” dalszövegei, Rutkai Bori szerzeményei a humor, a melankólia és a költészet hármasságának jegyében születtek, a szöveget pedig kevert stílusú zenék; funk’n'roll, blues’on’bass, chi’n'punk, kerti-űrdiszkó kísérik. A különböző hangulatú és dinamikájú tételek kozmikus szituációkból utaztatják a hallgatót intim közelségű témákhoz, vagy akár a sejtszinten zajló történésekig, ahonnan újból elindul a kalandozás és a pulzálás a valóság- és a mesedimenziók között. A dalokat a capella jelenések kötik át, a közönség megismerkedhet az Anticity falucska „népdalaival, népszokásaival”, aktív részese lehet szertartásaiknak, ünnepeiknek, meghitt hétköznapjainak. A nagyvárosi létben megfáradt, elgyötört lelkek felüdülést és megnyugvást lelhetnek Anticity szabad ege alatt. A koncertet Kiss Ákos vizuális tervező kíséri Bori festményeiből és grafikáiból összeállított animációs háttérképek vetítésével. A nézőtéren összebújni és átkarolni egymást szabad.

Közreműködik:

Rutkai Bori – ének
Mizsei Zoltán – zongora
Szesztay Dávid – gitár
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor – dob
Németh Csaba – ütőhangszerek
Kiss Ákos – vizuál, animáció
  Stáblista
ének 
Rutkai Bori 
zongora 
Mizsei Zoltán 
gitár 
Szesztay Dávid 
basszusgitár 
Szerető Dániel 
dob 
Dudás Zsombor 
ütőhangszerek 
Németh Csaba 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?