Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CSILLAGERDŐ - RUTKAI BORI KONCERTEK (3 KONCERTES BÉRLET: GYEREKKONCERT + RETRO JEDNO + SPECKO JEDNO
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 455 értékelés alapján
  Leírás
RUTKAI BORI GYEREKZENEKARA

2008-ban kérte fel a Magyar Rádió a Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekart, hogy a Vacka Rádió mesesorozathoz, Gaál Zsuzsa verseire komponáljanak zenei kíséretet. 2009 tavaszán Vacka Dalok címmel jelent meg az album, amelyen a rádióból már jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő szerzemények hallhatók. A zenekar a lemez megjelenése előtt kapott már felkéréseket, s élő, játékos, interaktív koncertjükkel számos helyen megfordultak azóta. A műsor idővel újabb és újabb ötlettel, játékkal, kellékkel, színházi elemmel gazdagodott. Bori igazi gyereklelkülettel fordul a kicsik felé, bravúrosan és harmonikusan egyesíti az énekes-táncos előadói, bohóc- és persze óvónői szerepeket, segítségével a gyerekek szinte észrevétlenül válnak a mese és a koncert aktív részesévé.

A jövő évre várható az új gyereklemez megjelenése, amelyen Bori megzenésített gyerekverseit hallhatjuk majd. Az új dalokhoz természetesen új koncertelőadás is dukál; a mesenóták életre keltéséhez új bábok, kellékek, és a kicsiket és nagyobbakat is megmozgató, játékos koreográfiák is készülnek. A mostani koncerten nem csak ebből kapunk ízelítőt, de a téli ünnepeket megidéző dalok, témák sem maradnak el. S ha nem fáradtak el az első felvonásban, akkor egy kis szünet után az egész családot visszavárja a zenekar a Retro Jedno-koncertepizódra.

RETRO JEDNO DARVAS KRISTÓFFAL

Duplán múltidéző koncert! A Retro Jedno alkalmi formáció, Darvas Kristóf zongoristával, akit a Specko Jedno korábbi felállásából jól ismer a közönség. Régebben előadott Specko Jedno-számok bukkannak fel, amiket az új Specko-legénység már nem játszik, de a közönség és az ünnepek kedvéért most újra hallhatóak lesznek élőben is. Ezek a számok részben régi orosz vagy latin (olasz, francia) slágerek átiratai, részben saját számok, de mindkét esetben Bori dalszövegei dominálnak, a melankólia és a humor kettősére építve. Tangók, sanzonok, indulók, táncdalok, románcok, ősdiszkók, antik technók adnak zenei találkát egymásnak a Retro Jedno régi-új repertoárjában.

Közreműködik:
Rutkai Bori – ének
Darvas Kristóf – zongora
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor – dob

RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO

A Specko Jedno név a szlovák „všetko jedno” (mindegy) és az angol „special one” (különleges) kifejezések ironikus összeolvasztásával jött létre. A 2013-ban kiadott új album, az „Anticity” dalszövegei, Rutkai Bori szerzeményei a humor, a melankólia és a költészet hármasságának jegyében születtek, a szöveget pedig kevert stílusú zenék; funk’n'roll, blues’on’bass, chi’n'punk, kerti-űrdiszkó kísérik. A különböző hangulatú és dinamikájú tételek kozmikus szituációkból utaztatják a hallgatót intim közelségű témákhoz, vagy akár a sejtszinten zajló történésekig, ahonnan újból elindul a kalandozás és a pulzálás a valóság- és a mesedimenziók között. A dalokat a capella jelenések kötik át, a közönség megismerkedhet az Anticity falucska „népdalaival, népszokásaival”, aktív részese lehet szertartásaiknak, ünnepeiknek, meghitt hétköznapjainak. A nagyvárosi létben megfáradt, elgyötört lelkek felüdülést és megnyugvást lelhetnek Anticity szabad ege alatt. A koncertet Kiss Ákos vizuális tervező kíséri Bori festményeiből és grafikáiból összeállított animációs háttérképek vetítésével. A nézőtéren összebújni és átkarolni egymást szabad.

Közreműködik:
Rutkai Bori – ének
Mizsei Zoltán – zongora
Szesztay Dávid – gitár
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor – dob
Németh Csaba – ütőhangszerek
Kiss Ákos – vizuál, animáció
  Stáblista
ének 
Rutkai Bori 
zongora 
Mizsei Zoltán 
gitár 
Szesztay Dávid 
basszusgitár 
Szerető Dániel 
dob 
Dudás Zsombor 
ütőhangszerek 
Németh Csaba 
zongora 
Darvas Kristóf 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
A jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is!
  Cím
  Hogy tetszett?