Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZÍNHÁZ-DRÁMA NEVELÉS PÉNTEK
Marczibányi Téri Művelődési Központ - Kamara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Előadás, beszélgetés: az imprótól az előadásig.

SZÍNHÁZ-DRÁMA-NEVELÉS (24.)
A Magyar Drámapedagógiai Társaság és a Marczibányi Téri Művelődési Központ közös módszertani rendezvénye drámatanároknak, gyermek- és diákszínjátszó-rendező pedagógusoknak, a közoktatásban és a közművelődésben színjátszással, színházi neveléssel foglalkozó szakembereknek, színházpedagógusoknak, egyéb területek érdeklődő szakembereinek AZ IMPRÓTÓL AZ ELŐADÁSIG
A huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő módszertani hétvégén rangos szakmai programmal várjuk a drámapedagógusokat, a gyermekszínjátszás, a drámapedagógia és a színházi nevelés iránt érdeklődőket.
A rendezvény résztvevői tréningeken, bemutató órákon, saját élményű foglalkozásokon, színházi nevelési programokon és színházi előadásokon vehetnek részt.   November 18. péntek   15.00-               REGISZTRÁCIÓ

16.00-17.30        IGEN, ÉS... moderált beszélgetés a hazai imprós szcéna szereplőivel
Bemutatkozik a Forimpró, a Grund, az Import Impró, az Improvokál, az Itt és most és a Momentán Társulat.
A beszélgetés során a moderátor, majd a nézők kérdései mentén képet kaphatunk többek közt a hazai imprós szcéna sokszínűségéről, az improvizáció mai magyarországi helyzetéről, valamint az improvizáció változatos felhasználhatóságáról.
Moderátor: Perényi Balázs 17.45-20.45        IMPROVIZÁCIÓS TRÉNINGEK (választható programok)
a) AZ IMPROVIZÁCIÓ MÓDSZERTANI ALAPJAI – Andrew Hefler vezetésével     
Mindannyian használunk imprós gyakorlatokat a drámatanári praxisunkban. Sokszor tűnik úgy, hogy valami hibádzik. Nem megy az improvizálás. Ennek egyik oka az lehet, hogy a helyzetgyakorlatok használatát nem előzi meg a módszertani képzés, azaz nem tanulunk meg valójában improvizálni. Olyan ez, mintha oktatás nélkül mennénk be kocsival a budapesti forgalomba. A tréning során Andrew a színpadi rögtönzést előkészítő gyakorlatokat és technikákat vezet be, melyek segíthetnek abban, hogy a foglalkozások során okosabban, tervezettebben tudjuk használni az improvizációt.
b) IMPROVIZÁCIÓS GYAKORLATOK ALKALMAZÁSA A DRÁMATANÁRI GYAKORLATBAN – Varju Nándor vezetésével
Az improvizáció azon túl, hogy egy egyre népszerűbb színpadi műfaj, önálló módszertannal rendelkezik, melynek alapja az elfogadás. Miközben improvizálunk, agyunk, egész lényünk más állapotba kapcsol át, melynek középpontjában a pozitív hozzáállás, a partner ötleteinek elfogadása, továbbgondolása áll.
Olyan gyakorlatokat, technikákat látunk a tréning során, melyek tantermi körülmények között is könnyedén használhatóak, és segítik abban a (dráma)tanárokat, hogy színesebbé, a gyerekek és saját maguk számára is izgalmasabbá tegyék a foglalkozásokat, órákat.   21.00-22.30        5, 4, 3, 2, 1, AVAGY SUPER SCENE - imprós előadás a jelenlévő imprósok részvételével
5 rendező különböző stílusú, a résztvevő imprószínészek által rögtönzött története versenyez a nézők figyelméért. Az első jelenetek megtekintése után a közönség szavazatai alapján már csak 4 történet folytatását látjuk, aztán 3, 2 és végül 1 történet marad, melyet végigkövethetünk.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Marcziban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022, Marczibányi tér 5/a Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?