Töltjük rögvest!
 
Kedves vásárlónk! A központi jegyrendszer hibája miatt átmenetileg nem működik a jegyvásárlás. Nézz vissza később, addigra remélhetőleg helyreáll! Köszönjük a türelmed, nagyon várunk ma színházba!
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JEAN COCTEAU: EMBERI HANG
Játékszín - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 6547 értékelés alapján
  Leírás
Nő FANTOLY NIKOLETT

Tánc/koreográfia: Fantoly Nikolett
Zene: Chronos Quartett, Steve Reich, John Cage

Színpadkép/Rendező: SAS TAMÁSCocteau 1930-ban nem tudhatta, hogy szakítani 80 év múltán SMS-ben lesz szokás. Sok ezer szót pazarolt erre a naponta ezerszámra lejátszódó tragédia leírására. Tragédia annak, aki az elhagyott, de dráma annak is aki elhagy. Mert a millió szál, ami egy kapcsolat lényege és hordaléka, eltépése fájdalmas sőt végzetes.

Egy nő és egy telefon, néhány méter zsinór, a hitvesinek hazudott ágy, amiről a nő képtelen felkelni. És a férfi, a sehol sincs ember, akit nem látunk, nem hallunk soha, mégis kirajzolódik a sátáni profil. A férfi akinek a létezése is hazugság, akinek portréja a nő monológja által rajzolódik ki. A neve sincs nő 20 vagy 70 éves, mindegy is, a hűséges és kiszolgáltatott lény, aki a férfi szerelme által igazolja saját létét, akit e kapcsolat elfoszlása a semmibe taszít.

Egy dráma életében 80 év egy másodperc. De ha Cocteau-t olvassuk vagy nézzük olyan mintha tegnap született volna ez a páratlan monodráma. Megszületése óta nem telt el annyi idő, hogy megnemesüljön, mint Shakespeare, de nem is lett poros, mint annyi kortárs darab. Talán időtlen. Talán örök, mint az a soha nem szűnő harc, amit a férfi és a nő vív egymással időtlen idők óta. Az asszimetrikus párbeszéd, amit Bell találmánya tesz lehetővé, ma ép oly aktuális mint megszületése pillanatában.
Ingrid Bergmann, Liv Ulmann, Anna Magnani után egy fiatal nő Fantoly Nikolett rángatja végig a bátor nézőt e lelki tusán, dönti kétségbeesésbe a hűtleneket és tanítja méltóságra azt, akik erre rászorulnak.
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!