Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RETRO JEDNO DARVAS KRISTÓFFAL
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
RETRO JEDNO DARVAS KRISTÓFFAL

Duplán múltidéző koncert! A Retro Jedno alkalmi formáció, Darvas Kristóf zongoristával, akit a Specko Jedno korábbi felállásából jól ismer a közönség. Régebben előadott Specko Jedno-számok bukkannak fel, amiket az új Specko-legénység már nem játszik, de a közönség és az ünnepek kedvéért most újra hallhatóak lesznek élőben is. Ezek a számok részben régi orosz vagy latin (olasz, francia) slágerek átiratai, részben saját számok, de mindkét esetben Bori dalszövegei dominálnak, a melankólia és a humor kettősére építve. Tangók, sanzonok, indulók, táncdalok, románcok, ősdiszkók, antik technók adnak zenei találkát egymásnak a Retro Jedno régi-új repertoárjában.

Közreműködik:
Rutkai Bori – ének
Darvas Kristóf – zongora
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor – dob

RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO

A Specko Jedno név a szlovák „všetko jedno” (mindegy) és az angol „special one” (különleges) kifejezések ironikus összeolvasztásával jött létre. A 2013-ban kiadott új album, az „Anticity” dalszövegei, Rutkai Bori szerzeményei a humor, a melankólia és a költészet hármasságának jegyében születtek, a szöveget pedig kevert stílusú zenék; funk’n'roll, blues’on’bass, chi’n'punk, kerti-űrdiszkó kísérik. A különböző hangulatú és dinamikájú tételek kozmikus szituációkból utaztatják a hallgatót intim közelségű témákhoz, vagy akár a sejtszinten zajló történésekig, ahonnan újból elindul a kalandozás és a pulzálás a valóság- és a mesedimenziók között. A dalokat a capella jelenések kötik át, a közönség megismerkedhet az Anticity falucska „népdalaival, népszokásaival”, aktív részese lehet szertartásaiknak, ünnepeiknek, meghitt hétköznapjainak. A nagyvárosi létben megfáradt, elgyötört lelkek felüdülést és megnyugvást lelhetnek Anticity szabad ege alatt. A koncertet Kiss Ákos vizuális tervező kíséri Bori festményeiből és grafikáiból összeállított animációs háttérképek vetítésével. A nézőtéren összebújni és átkarolni egymást szabad.

Közreműködik:

Rutkai Bori – ének
Mizsei Zoltán – zongora
Szesztay Dávid – gitár
Szerető Dániel – basszusgitár
Dudás Zsombor – dob
Németh Csaba – ütőhangszerek
Kiss Ákos – vizuál, animáció
  Stáblista
ének 
Rutkai Bori 
zongora 
Mizsei Zoltán 
gitár 
Szesztay Dávid 
basszusgitár 
Szerető Dániel 
dob 
Dudás Zsombor 
ütőhangszerek 
Németh Csaba 
zongora 
Darvas Kristóf 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?