1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
BÁBAKALÁCS BÁBSZÍNHÁZ: NYISS KAPUT, ANGYAL!
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
643 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A független társulat 1999-ben, a kecskeméti Ciróka Bábszínház tagjaiból alakult. Előadásaikat maguk írják, rendezik és játsszák, alkalmanként meghívott vendégek szakmai segítségével. A kis díszlettel, kevés szereplővel létrehozott kamara-előadásokat főként gyerekeknek szánják, de igyekeznek a felnőtt kísérőkről sem megfeledkezni.Bábokkal való karácsony éjjeli mulatság, melyben foglaltatik a Mágusoknak csillag vezérelte útja, a Pásztoroknak angyal-jelenése, nem különben a Szűz Máriának hozzájok tett beszédgye.
Jézus születésének történetét egy különleges, háromszintes betlehemben bábokkal jelenítjük meg. Az előadást a hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékok ihlették, szövegeit és dalait archaikus népi és templomi szövegekből állítottuk össze. A régi töredékes játékok segítségével megkíséreltük létrehozni a mi saját kerek változatunkat, melyben jól megfér együtt a misztériumjátékok emelkedettsége a pásztorjátékok profánabb hangvétele. A bábokat és az események folyását három angyal tartja kézben.
A gyönyörű, meghitt gyertyafényes játékkal igazi karácsonyi hangulatot teremtünk, elősegítve a várakozás időszakának ünnepélyessé tételét.

Angyalok:
Izsák Katalin
Szluka Judit
Tóth Anita

A betlehemet készítette: Grosschmid Erik
Bábok: Fekete Anetta és a társulat

Fotó: Piszker Ágnes

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!