Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
WEINER-SZÁSZ KAMARASZIMFONIKUSOK, ROSSINI, MOZART, BRITTEN, BOCHERINI, VIVALDI KM: KOMLÓSSY GÁBOR
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Weiner–Szász Kamaraszimfonikusok

„Zeng és harsan”Leopold Mozart elsősorban Wolfgang Amadeus apjaként és mestereként ismert, pedig ő is jelentős muzsikus volt és nagy tekintélynek örvendett. Hegedűiskolája máig a zenepedagógia egyik alapműve, és kevés kompozíciója is a szakma mélységes ismeretéről tanúskodik. Trombitaversenyének egyes témadíszítései, például, már-már Rossini dallamvilágát vetítik előre. Rossiniét, akinek C-dúr szonátája 150 évvel a keletkezése után került elő. A kézirat a 12 éves Gioacchino műve, és bár eredetileg vonósnégyesre írta, legtöbbször vonószenekari előadásban hallható. Britten, már képzett zeneszerzőként, egy füzetben rábukkant 9-12 éves kora között írott szerzeményeire. Négy tánctéma annyira megtetszett neki, hogy kidolgozta, és Simple Symphony címen összekapcsolta őket.

A mű népszerűsége – legalábbis az angolszász világban – vetekedik a Rossini-szonátákéval. A spanyol udvari zeneszerzővé lett Boccherini Éjszakai őrjárat Madridban című műve – a zeneirodalom egyik első közkedvelt programzenéje – csak a szerző halála után indult külföldi hódító útjára, mert az – abban a hitben, hogy utalásai Hispánián kívül nem érthetőek – nem engedte kiadni a kottát. Az egyik legismertebb programzene, A négy évszak című hegedűverseny-sorozat csak Vivaldi 1950-es évekbeli újrafelfedezése után került a köztudatba, hasonlóan többi concertójához. Az RV 458-as jegyzékszámú kettősverseny, oboára (vagy trombitára) és hegedűre íródott. A Kis éji zene – a zeneirodalom másik legismertebb műve – szerenád, és Mozart e műfajban írott szerzeményei között – ne legyünk babonásak – a 13. a sorban.

Közreműködik:
Somogyi Péter, hangversenymester
Komlóssy Gábor – trombita

Műsor:

ROSSINI: Szonáta, no.3
L. MOZART: Trombitaverseny
BRITTEN: Simple Symphony
– szünet –
BOCCHERINI: Éjszakai őrjárat Madridban
VIVALDI: Concerto trombitára és hegedűre
MOZART Kis éji zene
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?