1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
EURÓPA - ÁZSIA
Bárka Színház - Vívóterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
10.0 / 10
2 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Presznyakov testvérek: Európa-Ázsia (utcamusical)
Fordította: Kozma András

Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!Szereplők: Varga Anikó, Jerger Balázs e.h., Szabó Emília, Szorcsik Kriszta, Seress Zoltán, Ilyés Róbert, Dévai Balázs, Gados Béla, Spolarics Andrea, Kardos Róbert, Varjú Olga, Makra Viktória m.v., Závada János m.v. / Kovács Balázs Olivér m.v.

Valahol, messze, messze, nem az Üveghegyen, csak az Urálon túl, Európa-Ázsia határán van egy különös társaság, pontosabban násznép: az örömanya, a mennyasszony, a kerekesszékes vőlegény, a két tanú…

Hogy mit keresnek itt, az nem lehet elárulni, mert akkor lelőnénk a poént! Mindenesetre még náluk is furcsább alakok bukkannak föl a történet során: férfi szélvédővel a fején, egy kínai biciklis, egy félszemű vodka-kínálgató kislány, Elvis Presleyk. És valamennyien rendre dalra fakadnak, „Get Lucky!”, „Arabesque”, „Tik Tok”…

A világszerte népszerű Presznyakov-fivérek ezúttal maguk is rendezik humorral teli komédiájukat, a Bárka színészeivel, Barnoff Tamara divattervezővel, Szakál Tamás és Pagonyi András zenészekkel és Gergye Krisztián koreográfussal közösen.

A testvérek drámaírók, forgatókönyvírók, rendezők, producerek és színészek. Iráni anyától és orosz apától születtek, Oleg 1969-ben, Vlagyimir pedig 1974-ben. Mindketten ugyanazt az iskolát végezték, az Uralon túli Jekatyerinburgban, a Gorkij állami egyetemet, és közösen alapították meg a Fiatalok Színházát az egyetemen, ahol különleges színházi munkába fogtak.
Oleg és Vlagyimir a kezdettől közösen írnak. A darabjaikat, melyek nemcsak Oroszországban, illetve Moszkvában, hanem szerte a világon sokat játsszanak, Presznyakov-fivérek szerzőnévvel illetik. Alkotói pályájuk végig párhuzamosan halad. Drámákat 2000-ben kezdtek el írni, az első az Európa-Ázsia volt. Előtte nem dolgoztak színházban, de egyetemi színjátszóként olyan embereket gyűjtöttek maguk köré, akik hasonlóképp gondolkodtak. Elhatározták, hogy olyan darabokat visznek majd színre, amilyeneket ők maguk írnak.

"Amint azt a publikum megszokhatta, a Bárkában most is formabontó, a valóság és a mese határmezsgyéjén ide-oda dűlő produkció jött létre, ami tükörként funkcionál, és szembesíti önmagukkal az embereket, sőt önvizsgálatra készteti őket." (http://petovariagnesszinikritika.wordpress.com)

Szereposztás

Anya Varga Anikó
Férfi Tanú Jerger Balázs
Női Tanú Szabó Emília
Menyasszony Szorcsik Kriszta
Vőlegény Seress Zoltán
Férfi szélvédővel a fején, Bölény Ilyés Róbert
Kínai biciklis, Rendőr Dévai Balázs
Kaszik Gados Béla
Elvis I. Spolarics Andrea
Elvis II. Kardos Róbert
Elvis III. Varjú Olga
Félszemű hosztesz Makra Viktória

Stáblista

Fordító Kozma András
Rendező asszisztens Pogács Zsuzsa
Dramaturg Lőkös Ildikó
Díszlet Barnoff Tamara
Jelmez Barnoff Tamara
Koreográfia Gergye Krisztián

Helyszín

Bárka Színház
Budapest, 1082 Budapest, Üllői út 82.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!