Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÉLESBEN - A ZENESZERZÉS TANSZÉK I.
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A 19. századot megelőzően nem létezett zene, amit ne az „alkalmazott zeneszerzés” kategóriája alá sorolhatnánk. Palestrina, Bach vagy Mozart nem az ihletre vártak, hanem a megrendelésre.Ami természetesen nem jelenti, hogy megrendelésre írott kompozícióik ne lettek volna ihletettek. A Zeneakadémián 2011-ben elindult alkalmazott zeneszerzés szakirány célja, hogy azok, akik hasonló szellemben – bár az új technikai igényeknek megfelelően – komponálnának, vagyis a zeneszerzésre alkalmazott művészetként is tekintenek, egyetemi szinten mélyülhessenek el ezen a területen. Mivel az alkalmazott zeneszerzés egyik legfontosabb terepe a színház-, illetve filmművészet, a Zeneszerzés Tanszék szoros kapcsolatot alakított ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. Az együttműködés legfrissebb gyümölcse az a két este, amelynek során a két intézmény közös produkciójában a Zeneszerzés Tanszék hallgatóinak zenés színpadi darabjai kerülnek színre a Solti Teremben énekes és színész növendékek előadásában. Az első estén két Oscar Wilde feldolgozás lesz látható: Lustyik Ákos zenés színházi darabja, A boldog herceg és Mátyássy Szabolcs kamaraoperája Szöllősi Barnabás librettója alapján: A csalogány és a rózsa. A második este programja a 109. oldalon olvasható.

Műsor:

Lustyik Ákos: A boldog herceg (zenés darab)
Mátyássy Szabolcs: A csalogány és a rózsa (kamaraopera egy felvonásban)

Közreműködnek: a Színház- és Filmművészeti Egyetem IV. éves színészhallgatói és a Zeneakadémia kortárszenei együttese Osztályvezető tanárok: Tallér Zsófia és Fekete Gyula (zeneszerzés); Forgács Péter, Hegedűs D. Géza, Marton László (színészosztály)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?