Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A TEHETSÉG KÖTELEZ: TORNYAI PÉTER SZERZŐI ESTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
"Bárcsak a jövendő művésze önmagán belül, s nem kívül tűzné ki az elérendő célt, s lenne a virtuozitás csupán eszköze, nem pedig végcélja.Bárcsak mindig észben tartaná azt, hogy bár a mondás szerint Noblesse oblige (a nemesség kötelez), de legalább annyira, sőt sokkal inkább, mint a nemesség: GÉNIE OBLIGE (a tehetség kötelez)!" Paganiniről írott nekrológjában, 1840-ben fogalmazott így Liszt Ferenc, és saját maga mutatott példát arra az utókornak, hogy mire is kötelezi egy művészt a tehetség. Mindenekelőtt arra, hogy tehetségét megossza a világgal. A Zeneakadémia Koncertközpont új – hagyományteremtő szándékkal életre hívott – sorozata minden félévben több zeneakadémista növendéknek vagy együttesnek kínál bemutatkozási lehetőséget.A sorozat ötödik estjén Tornyai Péter zeneszerzői világával ismerkedhet meg a közönség. A hegedűsként és brácsásként számos kortárszenei együttesben játszó Tornyai Péter 2013-ban végzett a Zeneakadémia zeneszerzés szakán Jeney Zoltán növendékeként. 2011-ben megnyerte az Új Magyar Zenei Fórum kamarazenei fődíját, s a 2013-as versenyen második helyezést ért el, 2012-ben pedig a bécsi Konzerthaus „Towards the Next 100 Years” zeneszerzőversenyének első díját hozta el.

Tornyai Péter zenei gondolkodásának legfőbb hajtórugója a kíváncsiság: a hangok és hangzások belső struktúrája érdekli, hogy miként hozható létre zenei (vagy hagyományos értelemben akár nem is zenei) hangokból semmire sem emlékeztető időbeli rend. „A komponálás számomra belső szükséglet” – nyilatkozta egy interjúban, és bár arra a kérdésre, hogy miként határozná meg zenei stílusát, két negációval válaszolt (nem érdeklik a populáris zenei hatások és a posztmodern neoromantika), ez nem jelenti, hogy művei ne lennének elementárisan élményszerűek, mégpedig nemcsak a muzsikusok, de a közönség számára is.

Műsor:
Tornyai Péter: ...about time
Bodrogi Éva (szoprán); Koltai Kata (gitár); Rohmann Ditta (cselló)
Tornyai Péter: vonalak trapézban (ősbemutató)
Szalai András (cimbalom)
Tornyai Péter: magányos hallucinációk
Bársony Péter (brácsa)
Tornyai Péter: Egy majdnem lakatlan szigeten (Bali szigetén?)
Bali János (furulya)
Tornyai Péter: 4 Morpheusz-töredék (magyarországi bemutató)
Tornyai Péter (hegedű)
Tornyai Péter: da camera (ősbemutató)
Bán Máté (fuvola); Koltai Kata (gitár); Kovács Balázs (harsona)
Tornyai Péter: Hölderlin-fordítások
Szabad Hangok Énekegyüttes (művészeti vezető: Antal Laura)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?