Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A TEHETSÉG KÖTELEZ: KISS PÉTER ÉS SZŰCS PÉTER
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
"Bárcsak a jövendő művésze önmagán belül, s nem kívül tűzné ki az elérendő célt, s lenne a virtuozitás csupán eszköze, nem pedig végcélja. Bárcsak mindig észben tartaná azt, hogy bár a mondás szerint Noblesse oblige (a nemesség kötelez), de legalább annyira, sőt sokkal inkább, mint a nemesség: GÉNIE OBLIGE (a tehetség kötelez)!" Paganiniről írott nekrológjában, 1840-ben fogalmazott így Liszt Ferenc, és saját maga mutatott példát arra az utókornak, hogy mire is kötelezi egy művészt a tehetség. Mindenekelőtt arra, hogy tehetségét megossza a világgal. A Zeneakadémia Koncertközpont új – hagyományteremtő szándékkal életre hívott – sorozata minden félévben több zeneakadémista növendéknek vagy együttesnek kínál bemutatkozási lehetőséget.

A sorozat negyedik estjének fellépői, Kiss Péter és Szűcs Péter összeszokott párost alkotnak. Mindketten az öncélú virtuozitással szemben álló, elmélyült művésztípus képviselői, az örökké az újat kereső Liszt szellemi leszármazottai. Elhivatott tolmácsolói a kortárs zenének – mindketten több kortárs zenei együttesben is játszanak –, ezúttal azonban a klasszikus repertoárból válogattak.

Műsor:

Saint-Saëns: Esz-dúr klarinétszonáta, op. 167
Brahms: Esz-dúr klarinétszonáta, op. 120/2
Schumann: Fantáziadarabok, op. 73
Debussy: A boldog sziget
Debussy: Rapszódia klarinétra és zongorára

Közreműködik: Kiss Péter (zongora); Szűcs Péter (klarinét)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?