Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A TEHETSÉG KÖTELEZ: CLASSICUS ENSEMBLE
Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Bárcsak a jövendő művésze önmagán belül, s nem kívül tűzné ki az elérendő célt, s lenne a virtuozitás csupán eszköze, nem pedig végcélja.Bárcsak mindig észben tartaná azt, hogy bár a mondás szerint Noblesse oblige (a nemesség kötelez), de legalább annyira, sőt sokkal inkább, mint a nemesség: GÉNIE OBLIGE (a tehetség kötelez)!” Paganiniről írott nekrológjában, 1840-ben fogalmazott így Liszt Ferenc, és saját maga mutatott példát arra az utókornak, hogy mire is kötelezi egy művészt a tehetség. Mindenekelőtt arra, hogy tehetségét megossza a világgal. A Zeneakadémia Koncertközpont új – hagyományteremtő szándékkal életre hívott – sorozata minden félévben több zeneakadémista növendéknek vagy együttesnek kínál bemutatkozási lehetőséget.A sorozat harmadik estjén a Classicus Ensemble lesz a főszereplő. Fejérvári Zoltán, Palojtay János, Tornyai Péter és Zétényi Tamás a Zeneakadémián Dukay Barnabás és Wagner Rita óráin, illetve Csalog Gábor és Arnóth Balázs kurzusain ismerték meg egymást.

A Kurtág-művek előadására szakosodott Ludium Ensemble alapító tagjaiként szerzett tapasztalataikat kamatoztatva 2009-ben alakították meg saját együttesüket. Számos koncertet adtak Magyarországon és külföldön, a budapesti Közép-Európai Egyetem rezidens művészeiként évek óta rendeznek önálló kamarazenei sorozatot, s a Magyar Rádió is rögzítette már játékukat. Az együttes tagjai számos hazai és nemzetközi versenyen értek el helyezést, és olyan külföldi egyetemeken tökéletesíthették tudásukat, mint a madridi Escuela Superior de Musica Reina Sofía, a salzburgi Mozarteum, a berlini Universität der Künste, a New York Állam-béli Bard College – vagy a stuttgarti zeneakadémia, ahol jelenleg Palojtay János tanul Kirill Gerstein osztályában. A tagok külföldi elfoglaltságai, illetve a választott repertoár szerint koncertről koncertre változó összetételű együtteshez ezúttal Varga Oszkár (hegedű) csatlakozik, s a cseh szerzők műveiből összeállított kamaraesten megszólal két – a műsort megálmodó Fejérvári Zoltánhoz igen közel álló – Janáček-kompozíció is.

Műsor:

Smetana: Polkák
Janáček: Mese
Janáček: Hegedű-zongora szonáta
Dvořák: Esz-dúr zongoranégyes, op. 81

Közreműködik: Fejérvári Zoltán (zongora); Tornyai Péter (hegedű, brácsa); Varga Oszkár (hegedű); Zétényi Tamás (cselló)
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?