Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A TEHETSÉG KÖTELEZ: MUSICIENS LIBRES
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
"Bárcsak a jövendő művésze önmagán belül, s nem kívül tűzné ki az elérendő célt, s lenne a virtuozitás csupán eszköze, nem pedig végcélja. Bárcsak mindig észben tartaná azt, hogy bár a mondás szerint Noblesse oblige (a nemesség kötelez), de legalább annyira, sőt sokkal inkább, mint a nemesség: GÉNIE OBLIGE (a tehetség kötelez)!" Paganiniről írott nekrológjában, 1840-ben fogalmazott így Liszt Ferenc, és saját maga mutatott példát arra az utókornak, hogy mire is kötelezi egy művészt a tehetség. Mindenekelőtt arra, hogy tehetségét megossza a világgal. A Zeneakadémia Koncertközpont új – hagyományteremtő szándékkal életre hívott – sorozata minden félévben több zeneakadémista növendéknek vagy együttesnek kínál bemutatkozási lehetőséget.A sorozat második estjén egy új formáció mutatkozik be.

A Musiciens Libres együttes tagjai, miként nevük is jelzi, a zenei szabadság letéteményesei. Hisznek abban, hogy nincsenek falak a különböző stílusok között, hogy a klasszikus, a kortárs, a jazz, vagy a népzene egyaránt maradandó értéket képvisel. Az együttes tagjai generációjuk legjobbjai, találunk köztük jazz-énekest, népi cimbalmost, és jópár klasszikus zenészt. Bemutatkozó koncertjük műsora Bachtól Gershwinig ível, s az egyes darabokat a három rezidens zeneszerző, Ávéd János, Laczkó Bálint, Fenyvesi Márton átirataiban hallhatjuk.

Műsor:

J. S. Bach: h-moll prelúdium (BWV 869)
Sosztakovics: E-dúr prelúdium és fúga, op. 87/9
Debussy: A lenhajú lány
Debussy: Delphi táncosnők
Debussy: Anacapri dombjai
Sosztakovics: a-moll prelúdium és fúga, op. 87/2
J. S. Bach: Hatszólamú ricercar (BWV 1079)
Ginastera: 12 amerikai prelúdium
Gershwin: The Man I Love
Gershwin: Someone to Watch Over Me
Gershwin: Fascinating Rhythm
Gershwin: ’S Wonderful
Gershwin: I Got Rhythm

Közreműködik: Karosi Júlia (ének); Razvaljajeva Anasztázia (hárfa); Bán Máté (fuvola); Mohai Bálint (fagott); Pregun Tamás (zongora); Szabó Dániel (cimbalom); Szűcs Péter (klarinét); Zétén
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?