Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TANULD MEG EZT A VERSEMET
Budaörsi Latinovits Színház - XNagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Tanuld meg ezt a versemet
előadás

A Budaörsi Latinovits Színház előadása.
Versszínházi előadás József Attiláról, Radnóti Miklósról és Faludy Györgyről.József Attila, Radnóti Miklós, Faludy György. Mi a közös bennük? A kor, amelyben születtek és alkottak.

Az előadás e három, majdnem egy időben született, de különböző életutat megjárt költőóriás eltérő személyiségét, élet- és világérzését mutatja be verseiken keresztül. Verseiken keresztül, melyek gondolatilag néha párhuzamosak és olyan mélyebb azonosságot sejtetnek, melyek mintha a magyar kultúra közös gyökeréről fakadnának. Ha egy számegyenesen kellene szemléltetnünk e három költő "életrevalóságát", a zérushoz legközelebb József Attila helyezkedne el, Radnóti pedig valahol Attila és Faludy között félúton. Azonban mindhármuk költészetében megnyilvánul valami eltérő, de egyetemes igazság, mely mindannyiunk számára tanulságul szolgál.

Az előadás keretét Faludy Tanuld meg ezt a versemet című költeménye adja, mely Faludytól szokatlan pesszimizmussal, keserves jövőt jósol civilizációnknak. A vers érdekessége, hogy jóslata, mely a 80-as években - tehát még az ezredforduló előtt! - Kanadában fogalmazódott, szinte szó szerint megvalósulni látszik.

Különösen érdekes lehet középiskolai tanulók és tanáraik számára hatvan percben együtt látni, hallani e három költőt, mint mélyen gondolkodó és érző EMBER-t is, akik az elődökre épülő költészetükkel megalapozták mai irodalmunkat.

Az előadás mintegy esszenciája a Versszínház kilenc esztendeje indult versszínházi előadássorozatának, melyben Turek Miklós monodrámai formában mutatja be magyar költők életét és költészetét.
  Szereposztás
Színész 
Turek Miklós 
  Stáblista
Rendező 
Turek Miklós 
Egyéb 
Turek Miklós 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Budaörsi Játékszínben csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni. Vészhelyzetben talán megoldják Neked máshogy, de ilyen esetben legkésőbb 45 perccel a kezdés előtt érj a pénztárhoz és vedd fel a legszebb mosolyodat!
  Cím
  Hogy tetszett?