Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TANULD MEG EZT A VERSEMET
Budaörsi Latinovits Színház - XNagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 689 értékelés alapján
  Leírás
Tanuld meg ezt a versemet
előadás

A Budaörsi Latinovits Színház előadása.
Versszínházi előadás József Attiláról, Radnóti Miklósról és Faludy Györgyről.József Attila, Radnóti Miklós, Faludy György. Mi a közös bennük? A kor, amelyben születtek és alkottak.

Az előadás e három, majdnem egy időben született, de különböző életutat megjárt költőóriás eltérő személyiségét, élet- és világérzését mutatja be verseiken keresztül. Verseiken keresztül, melyek gondolatilag néha párhuzamosak és olyan mélyebb azonosságot sejtetnek, melyek mintha a magyar kultúra közös gyökeréről fakadnának. Ha egy számegyenesen kellene szemléltetnünk e három költő "életrevalóságát", a zérushoz legközelebb József Attila helyezkedne el, Radnóti pedig valahol Attila és Faludy között félúton. Azonban mindhármuk költészetében megnyilvánul valami eltérő, de egyetemes igazság, mely mindannyiunk számára tanulságul szolgál.

Az előadás keretét Faludy Tanuld meg ezt a versemet című költeménye adja, mely Faludytól szokatlan pesszimizmussal, keserves jövőt jósol civilizációnknak. A vers érdekessége, hogy jóslata, mely a 80-as években - tehát még az ezredforduló előtt! - Kanadában fogalmazódott, szinte szó szerint megvalósulni látszik.

Különösen érdekes lehet középiskolai tanulók és tanáraik számára hatvan percben együtt látni, hallani e három költőt, mint mélyen gondolkodó és érző EMBER-t is, akik az elődökre épülő költészetükkel megalapozták mai irodalmunkat.

Az előadás mintegy esszenciája a Versszínház kilenc esztendeje indult versszínházi előadássorozatának, melyben Turek Miklós monodrámai formában mutatja be magyar költők életét és költészetét.
  Szereposztás
Színész 
Turek Miklós 
  Stáblista
Rendező 
Turek Miklós 
 
Turek Miklós 
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!