Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GRENCSÓ KOLLEKTÍVA, VENDÉG: RUDI MAHALL
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
"A beavatott hallgatóknak a napnál is világosabb, hogy Grencsó István, a hazai avantgard jazz meghatározó alakja mostanság zenei pályájának egyik csúcsformáját mutatja. A szélesebb közönség számára is "hallgatóbarát", letisztult szerzeményeiben, sodró játékában egy közel három és fél évtizedes elkötelezett munkának a zamatos gyümölcseit ízlelhetjük.
Ebben az érlelési folyamatban három jelenlegi muzsikustársa ugyancsak kiveszi a részét, s a jó öreg harcostárs, Benkő Róbert melletti két fiatal, kiemelkedő zenész azt is biztosítja, hogy az egyensúly számos szinten létrejöjjön. Megkomponált és szabad, nyugodt és felkavaró, fülbemászó és atonális, gyönyörű és csúf, - mind szépen megférnek egymás mellett ebben a Kollektívában.
Az együttes a bivalyerős friss anyaggal jelentkezik, sőt először elhangzó számokat is bemutatnak."
A fenti júniusi beharangozó lelkes szavaira aztán az Opus-os fellépés, ha lehet így mondani, rápakolt még egy lapáttal: a BMC lemezkiadói jazz-vonalából az egyik eddigi legjobb koncertet hallhatta a nagyérdemű.
A mostani alkalommal mindezt megspékelve a hazai közönség számára már ismerős német vendégművésszel, Rudi Mahallal egészül ki a kvartett. Aki ott volt a 'világ legjobb jazz-baszusklarinétosának' is titulált Rudi Mahall valamelyik BMC-s fellépésén (Aki Takase Fats Waller Project, aztán Grencsó Open Collective), az nem egy könnyen felejti el a hórihorgas 'barkókirályt'. Fergeteges előadásához ráadásul olyan géppuska-ropogású táncos láb társul, hogy egy tvisztversenyen megirigyelnék. Az idén 47 éves Mahall a klasszikus zene vizeiről evezett át a kortárs zene és az improvizatív jazz területére, s manapság nem csupán a német színtéren, de nemzetközi viszonylatban is kimagasló elismerésnek örvend munkássága. Saját kvartettje mellett temérdek projektben vállal szerepet, lassan alig akad olyan élvonalbeli kortárs jazzmuzsikus, akivel nem játszott.

Közreműködik:

Grencsó István - szaxofon, fuvola
Pozsár Máté - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob

Vendég: Rudi Mahall - klarinét

www.grencso.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1093 Budapest, Mátyás u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?