Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ROBY LAKATOS MODERN ART ORCHESTRA
Intercontinental Budapest

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1089 értékelés alapján
  Leírás
Egy neves cigányprímás lehetett volna, ha tartja a több száz éves családi tradíciót Roby Lakatos. Ám a Bihari leszármazott hegedűművész nem a hagyományosan sikeres cigányprímási pályát választotta; nem lépett édesapja, nagybátyjai örökébe, legalábbis nem egy az egyben.

Akárcsak a népmesékben a legkisebb fiú, ő is elindult szerencsét próbálni. Szinte saját klubja lett az a brüsszeli étterem, ahol először hallotta játszani Robyt Jehudi Menuhin, később Stephane Grapelli és mások. Menuhin fedezte fel a világnak Roby Lakatost, pártfogásába vette, és szakmai útján barátként és mentorként egyaránt segítette. Grapelli utolsó lemezfelvétele a Roby Japánban rögzített albumán elhangzó dal. Ezen, a Roby Lakatos With Musical Friends címűn olyan művészek hallhatóak még, mint Giora Feidman, Herbie Hancock, Vadim Repin vagy Randy Brecker. De világhírű szaxofonos bátyjával Tonyval is megkeresik időről-időre a közös zenei élményeket. Legutóbbi, filmzenék feldolgozásait tartalmazó lemezén Till Brönner vendégjátéka hallható.

különleges hangulatú zenéje a magyar cigányzene, a klasszikus és a jazz muzsika stílusjegyeit, műfaji elemeit felhasználva születik meg. Ehhez társul kivételes előadói képessége, amely felejthetetlenné teszi előadásait. Virtuozitását Paganinihez hasonlítják, kisugárzása és a színpadon is jelen lévő zeneszeretete azonban a technika fölé emelte.

A hegedűvirtuóz az utóbbi években a világhírnévig vitte; lemezeit a Deutsche Grammophon adja ki. Zenekarával - amely a műfajnak köszönhetően nem klasszikus felállású cigányzenekar - járja a világ legnagyobb koncerttermeit (Prága, Párizs, New York, London), a fesztiválok meghívott művésze az USA-ban, Európában, Kínában, Japánban, Ausztráliában.

Roby Lakatos a Magyar Köztársaság lovagkeresztjével,és arany fokozatu Tisztikeresztjével kitüntetett művész, aki nemrég Mexikóban és mÍ s orszÍ gokban, hasonló elismerésben részesült. Kiváló muzsikus társai: Cséki Kálmán zongora, Lisztes Jenő cimbalom, Balogh Lászlo gitár, Csorosz Lisztes nagybőgő és Boni László hegedű.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 12. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?