1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
SÁRKÁNYTIVORNYA
Thália Színház - Arizona StúdiÓ
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.9 / 10
1392 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Deák Tamás, Puiz Gábor: Sárkánytivornya A Picaro Társulat előadása.

A mindennapok eddig főbb vonalakban a következőképpen alakultak: hajnalban a kelő nap derengő fényében egy sárkány van születőben a határban, melynek sziluettjét látjuk (ez a későbbiekben fontos vitatéma a kocsmában).

A falu mindenese, aki eme jelenség egyedüli tanúja - emiatt a lakók sárkány-hithez való hozzáállása igencsak különböző -, rendes hajnali munkája közben tapasztalja e rendszeres látomást. A munka abból áll, hogy a helységnévtábla feliratát javítja szénrúddal, mert a „Gyirmótatelep” felirat misztikus okokból minden virradatra így néz ki: „Gyir telep”.

Néha, ugyanakkor menetrendszerűen megjelenik egy szereplő szakadt ballonkabátban, akit „Atom” néven emlegettek, afféle falubolondja lehet, mert lakása, pénze van ugyan, de sosem megy haza. Az is kiderül, hogy a nevét a homlokán éktelenkedő „atóm” feliratról kapta, melyet az italozás közbeni búslakodás közben letöröl ugyan a homlokáról, de másnapra valahogy mégis visszakerül. Ez rejtély ugyan, de az előadás végére, mint minden, ez is megoldódik: „Atom” ugyanis, amikor éjjel kerékpárra ül, hogy hazatekerjen, érthetetlen okból eltéved, majd lehajt az útról, és lefejeli a helységnévtáblát, homlokával letörölve róla a felirat „móta” részletét (ami visszafelé olvasva, ugye, „atóm”, majd ettől kissé megszédülve tesz egy-két lépést a falu határa felé, eldől, és alszik hajnalig. Hajnalonként szakadt ballonkabátjában ébredezik, tántorogva (ami már-már tánc) felkel, és kerékpárját keresi. A kelő nap fényében sziluettjének mozgása kísértetiesen emlékeztet egy éppen most született sárkány első szárnypróbálgatásaira…

Szereplők:
Robin László
Deák Tamás
Felhőfi-Kiss László
Urmai Gábor
Pintér Gábor
Orbók Áron

Rendező: Deák Tamás

Író: Deák Tamás, Puiz Gábor

Díszlet-jelmez: Fecsó Andrea

16 éven felülieknek!

Helyszín

Thália Színház
Budapest, 1065, Nagymező u. 22-24.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!