Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZÉP MAGYAR KOMÉDIA
József Attila Színház - Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Balassi Bálint: Szép magyar komédia Beavató színház fiataloknak.

Ez komédia arról vagyon, mint szeretett egy Thyrsis nevű ífjú legén egy Angelica nevű szép leánt, mely viszont igen tökéletesen szerette az ifjat. Fölgerjedett vala más legén is, Montan nevű Angelica szerelmére és mert semmiképpen magához nem csalhatá a kedvest, mérges italt ada néki, ki miatt az halálra válék. Látván Thyrsis, hogy Angelica az világból kimúlt, mint reméntelen, eszeveszett ember az erdőkre bujdosék, nevét is elváltoztatta Credulusra.

Meggyógyulván Angelica, hogy megérté Montannak álnokságát és az ő szerelmes Thyrsise elbujdosását, ő is menten elszökék, s Juliának nevezé magát. Már tíz esztendeje múlik vala bujdosásuknak, mikor Credulus meglátá Juliát, elálmélkodott szépségén, csudálván mely igen hasonló az ő Angelicájához, felgyulladt szerelmére, mely ő nagy szerelmét megjelenté Sylvanusnak. De Sylvanus, mihelt meglátá, ottan elhagyván az ő régi szerelmesét, Galateát,és megvetvén a Credulus-atyafiúságot, Juliára gerjed. Julia penig nem gondola egyikkel is. Credulus öszvevész Sylvanussal, bújában penig, hogy szinte meg akarja ölni magát, reátalál esmét Julia, megesmervén egymást, egymáshoz házasolának. Sylvanus is megbékéllik Galateával, s elveszi. Ez az komédia summája.

Vagyon az dolog-beszélésben egynéhány tréfa is, hogy a hallgatók ne szomorkodnának, hanem nevetnének, örülnének is, hallván a tréfákot.
  Szereposztás
Credulus 
Blazsovszky Ákos 
Julia 
Kovalik Ágnes 
Briseida 
Kocsis Judit 
Galatea 
Jakus Szilvia 
Dienes 
Katona János 
Sylvanus 
Gieler Csaba 
Játékmester 
Márkó Eszter 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
  Hogy tetszett?