Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AGÓNIA
Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Miroslav Krleža: Agónia

Dömölky János nem először találkozik már Miroslav Krleža művével, hiszen az 1970-es évek második felében három televíziós filmet készített az író Glembay-trilógiájából (Glembay Ltd, Agónia, Léda). Mindegyik filmben Szemes Mari és Darvas Iván játszották a főszerepet.– Azért is mondtam igent Eperjes Károly művészeti vezető felkérésére, mert itt olyan szereplőgárda áll rendelkezésre, amelyik képes volt jó színvonalon elkészíteni az előadást, másrészt pedig a műben szereplő monarchiabeli társadalmi réteg magyarországi irodalmi feldolgozása még nem igazán történt meg és ez mindenképp érdekessé, nagyon izgalmassá tette ezt a munkát. A darab semmikép nem tűrte el a modernizálást, csak a naturalizmust, ami a magyar színjátszás régi és igen erős stílusa – mondta Dömölky János.

A Veszprémi Petőfi Színház Miroslav Krleža Agónia című drámáját szeptember 21-én mutatta be a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Az előadásból tartottak nyáron egy un. előbemutatót, majd Zágrábban vendégszerepeltek a darabbal július 7-én, nagy sikerrel, a horvát író születésének 120. évfordulója alkalmából életre hívott fesztiválon.

Fordította: Dudás Kálmán
  Szereposztás
Báró Lenbach 
Gáspár Tibor 
Laura, a felesége 
Kéri Kitty 
Nemes Dr. Ivan Krizovec 
Oberfrank Pál 
Madeleine Petrovna grófné 
Terescsik Eszter 
Süketnéma koldus 
Tóth Loon 
Mária 
Péti Krisztina 
  Stáblista
Rendező 
Dömölky János 
A rendező munkatársa 
Péti Krisztina 
Jelmez 
Tolmár Kata 
Dramaturg 
Tolmár Kata 
Díszlet 
Dömölky János 
Súgó 
Balázs Éva 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?