Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A GÉZAGYEREK
Nemzeti Színház - Kaszás Attila Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Háy János: A Gézagyerek

Egy isten háta mögötti faluban egyedül neveli autisztikus gyermekét egy anya. Az élet a falusiak számára kilátástalan. Keveseknek a német vállalkozó által megvásárolt kőfejtő ad munkát, a többség viszont a kocsmában, vagy a portája előtt ül és vár. Vár a holnapi napra. Él. A Gézagyerek életében viszont egy nap megtörténik a csoda. Munkát kap a kőfejtőben.Feladatot, amellyel bebizonyíthatja, hogy ő is ér valamit, hogy ő is "rendes" ember, nem pedig "hibás". Ül a szalag felett, és nézi a köveket. Azt, hogy "rendesen mennek-e a kövek". Ha baj van, meg kell állítania a szalagot. De "nincs baj". Sosincs baj, s ő csak néz, és nem csinál semmit… A darab – amellett, hogy rákérdez: mit tesz és mit nem tesz értünk vagy velünk az Isten – a bennünk és körülöttünk lévő egyformaságról, az élet monotonitásáról, abszurditásáról, emberi sorsok beszürküléséről beszél. Költőien, hol humorral, hol pedig szívszorongató keserűséggel.
"A költői színházban hiszek. Hiszem, hogy a színpadi térben és időben mindennek jelentése van, akár tudattalan jelentése. Minden képkocka, amit a néző érzékelhet, láthat egy-egy előadás alatt, ezernyi és ezernyi információt hordoz, hordozhat.

Érzelmeket ébreszt és gondolat-sorozatokat indít el. A színház nekem elsősorban érzelmek és gondolatok társítása. Persze történeteket mesélünk így, úgy, amúgy, de a lényeg mégiscsak annak a fajta színházcsinálásnak a megtapasztalása, amely a világot gazdagnak, az embert bonyolultnak, a művészetet pedig e gazdagság és bonyolultság közvetítőjének tartja." (Rusznyák Gábor)
  Szereposztás
Gézagyerek (autisztikus férfi)  
Rusznák András 
Rózsika néni (Géza anyja)  
Máhr Ágnes 
Banda Lajos (munkás a kőfejtőben)  
Szatmári György 
Herda Pityu (munkás a kőfejtőben)  
Fandl Ferenc 
Krekács Béla (kocsmai ember 
Szegedi Dezső 
Laci bácsi  
Cservenák Vilmos 
Szomszéd férfi  
Zalányi Gyula 
Szomszéd nő  
Müller Júlia 
Vízike 
Seres Ildikó 
Marika 
Fabók Mariann 
Karesz 
Pásztor Pál 
Ügyelő 
Érsek Judit 
  Stáblista
Rendező 
Rusznyák Gábor 
Rendező asszisztens 
Radnai Erika 
Díszlet 
Cseh Renátó 
Jelmez 
Cseh Renátó 
Színpadmester 
Szobonya Ferdinánd 
Súgó 
Bíró Klára 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?