Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CSODA
Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(6.4 / 10) - 17 értékelés alapján
  Leírás
Schwajda György: Csoda
komédia 2 részben

A 2012-ben nagy sikert arató Szent család után újra Schwajda rendez Schwajdát: Schwajda Gergő, az író fia állítja színpadra a Csodát, és azt reméljük, hasonló sikerrel, mint tette azt egy évvel ezelőtt a Szent család esetében.

A történetben Vencel, a megvakult nyomdai betűszedő különleges helyzetben találja magát. A törvények szerint felülvizsgálatra kell mennie, és mivel senki sem tartható egy évnél tovább betegállományban, keresőképesnek nyilvánítják. Vencel szerint ha keresőképes, mint nyomdász, akkor ez azt jelenti, hogy lát, hiszen a bizottság csak nem lehet annyira…tudatlan, hogy egy vakot küldjön vissza dolgozni. Ezzel indulnak Vencel kalandjai az életben maradásért és a bizonyításért, hogy képes önállóan boldogulni. Dolgozni kezd, szeretője lesz, kocsmázik, sőt autót is vezet. Éli az átlagemberek átlagos életét - vakon.

A Csoda rólunk szól. Kisebb, nagyobb fogyatékosságainkról, amelyekkel újra és újra boldogulnunk kell. Szól a bizonyításról, az akaratról, hogy ha el akarunk érni valamit, akkor megtehetjük. Szól a hétköznapi elutasításról, arról, hogyan bánunk azokkal, akik mások, mint mi. És mindenekelőtt szól a megalkuvásról. Arról, hogy a boldogulásért, a beilleszkedésért mennyi áldozatot hozunk és ezzel mennyi fájdalmat okozunk azoknak, akik igazán és őszintén szeretnek bennünket. Hogy hogyan tesszük magunkat tönkre azért, hogy szebbek, jobbak és tulajdonképpen átlagosabbak legyünk.
  Szereposztás
NAGY VENCEL 
Fándly Csaba 
VERONIKA, A FELESÉGE  
Sipos Vera 
BIBORKA 
Takács Katalin 
SCHUSZTER VILMOS  
Kovács Zsolt 
ZÖLD GÉZA  
Váncsa Gábor 
BRIGÁDVEZETŐ 
Szula László 
I. SZEDŐ  
Hunyadkürti György 
I. SZEDŐ  
Lugosi György 
VIZSGABIZTOS 
Kőrösi András 
PINCÉRNŐ 
Tóth Molnár Ildikó 
GIZIKE 
Salamon Bernadett 
IGAZGATÓ 
Serf Egyed 
  Stáblista
Rendező 
Schwajda Gergő 
Segédrendező 
Váradi Szabolcs 
Díszlet 
Szalai József 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Súgó 
Csordás Bernadett 
Ügyelő 
Salamon Bernadett 
Világítás 
Memlaur Imre 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?