Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GRADUS AD PUBLIKUM - NAGYRAVÁGYÓK
Marczibányi Téri Művelődési Központ - Marczi -Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
Ön tudja, hogy Magyarország változatlanul bővelkedik kiemelkedő zenei tehetségekben? Legyen részese a pályakezdő fiatalok lendületes, energikus bemutatkozásának! Hangversenysorozatunk során Ön megismerkedhet az ígéretes komolyzenei tehetségek tizenéves generációjávalA beszélgetéssel és vetítéssel színesített hangversenyek műsorában a szóló- és a kamarazene irodalom gyöngyszemei és különlegességei hangzanak fel.A sorozat mentora és házigazdája: ECKHARDT GÁBOR Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára

„Nagyravágyók” - Két kivételes tehetségű muzsikus bemutatkozása. Egyikük versenyeredményeivel, ambiciózus játékával, felnőtteket meghazudtoló műsorával, míg másikuk műfaji sokoldalúságával, a szólótól a kamarazenéig vagy éppen a barokk csellótól a modern hangszerig terjedő repertoárjával nyűgöz le.

Vida Mónika Ruth 1996-ban született Budapesten. Hároméves korában tanulta meg a kottaolvasás alapjait. Négyéves korától furulyázni, két évvel később már zongorázni kezdett. 2009 ősztől nyert felvételt a Zeneakadémia Előkészítő Tagozatára, ahol jelenleg Eckhardt Gábor tanítványa. Emellett intenzíven orgonál is. Fontosabb állomások: az újvidéki V. Isidor Bajic Nemzetközi Zongoraverseny I. helyezettje, az összevont kategóriák egyik fődíjasa, Chopin különdíjasa (2012), az V. Chopin Nemzetközi Zongoraverseny II. helyezettje (2012), a trevisoi V. Ifjú Muzsikusok Zongoraversenye I. helyezettje (2013)

Virág Mátyás 1994-ben született Székesfehérváron. Zenei tanulmányait hatéves korában kezdte, blockflötén, majd később csellón és zongorán. Jelenleg a Bartók Konzervatóriumban tanul Varga István és Kállay Ágnes növendékeként. 2011-ben az Starker János Országos Gordonkaversenyen, és a Kodály Zoltán Országos Szolfézsversenyen I. helyezést ért el. Két éve barokk csellón is játszik. Tagja a Budapest Bach Consortnak és a Simplicissimus kamaraegyüttesnek. Három hangversenyt adott a franciaországi Festival du Périgord Noir 2013 keretein belül.

Vida Mónika Ruth (zongora) műsora:
J. Haydn: C-dúr szonáta XVI: 48
F. Chopin: 24 prelűd op. 28

Virág Mátyás (gordonka) műsora:
J. S. Bach: d-moll szvit szóló gordonkára – részletek, BWV 1008
F. Schubert: Esz-dúr trió, op. 100 (D929) – II. tétel (Andante con moto)
Közreműködik: Veress Sibil - hegedű, Balog Alexandra - zongora
D. Sosztakovics: III. vonósnégyes op. 73 – I. tétel
Közreműködik: Lachegyi Róza, Toth Barbara - hegedű; Kalocsai Eszter - brácsa
A. Vivaldi: La Follia - d-moll triószonáta két hegedűre és basso continuóra

Közreműködik: Németh Zsombor, Vizeli Máté - barokk hegedű; Konta Noémi - csembaló
  Stáblista
Zongoraművész 
Eckhardt Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Marcziban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022, Marczibányi tér 5/a Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?