Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
IN MEMORIAM ELLA FITZGERALD - JAZZ ITT!
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az évadot záró tanár–diák-koncert igazi különlegességnek ígérkezik, mert öt ifjú hölgy, a feltörekvő generáció legtehetségesebb képviselői adnak ízelítőt belőle, milyen lehet a hazai jazzéneklés jövője. Az Ella Fitzgerald művészete előtt tisztelgő fellépők ugyan hagyományos repertoárból válogatnak, ám különlegesség, hogy a hangszerelések erre az alkalomra készülnek. A hölgyek közül Bazsinka Ágnes már rutinosnak nevezhető előadó, aki második évét fejezi be a jazz tanszéken. Dolgozott funkegyüttessel és duóban, 2010-ben pedig első helyezést ért el az I. Országos Jazz-zenei Versenyen. Vers Dóra végzős jazzének-hallgató, és vérbeli Ella-rajongónak lehet nevezni, hiszen nincs a jazz nagyasszonyának olyan szólója, amelyet ne jegyzett volna le és tanult volna meg kívülről. Az énekesnő a Wind Singers a cappella együttes tagja. A másodikos Matisz Flóra egyéni hangi adottságokkal rendelkezik, muzikalitását erősíti, hogy éveken át tanult hegedülni. A jazz mellett alternatív és folkprodukciókban is fellép. Szintén idén végez Máthé Evelin, aki nemrégiben kezdte szólókarrierjét építeni.

Erőteljes, telt hangja mindenkit levesz a lábáról, sokak szerint akár a klasszikus zenei világban is találhat magának utat. Az alapfokú képzésben végzős Fenyő Fruzsina legtöbbször saját Sex_tett-je élén hallható, amellyel a fősodrú jazztől némileg populárisabb irányba is elkalandoznak. A hölgyeket kísérő trió mindhárom tagja kivételes tehetség, Elek István szaxofonost pedig csak azért kell bemutatni, mert a legtöbben fúziós oldaláról ismerik, ám ez alkalommal elénk tárja, hogy stílusérzéke és felkészültsége nem ismer határokat.

Közreműködik: Bazsinka Ágnes, Vers Dóra, Matisz Flóra, Máthé Evelin, Fenyő Fruzsina (ének), Balogh Tamás (zongora), Gyányi Marcell (bőgő), Czirják Tamás (dob) Vendég: Elek István (szaxofon)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?