Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES: KÉT KEZEM FORGATTA, SZÍVEM TÁNCOLTATTA
Hagyományok Háza - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
A Két kezem forgatta, szívem táncoltatta című hagyományos folklórelőadás koreográfiái a kárpát-medencei forgós-forgatós táncok világából építkeznek. Erdélynek a barokk kor eredményeképpen ez a legnagyobb mai napig megőrzött táncöröksége, a marosszéki forgatóst például a páros táncok királynőjeként szokták emlegetni.Az előadás koreográfiái Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Busai Norbert, Busai Zsuzsanna, Kádár Ignác, Farkas Tamás, Furik Rita, Richtarcsík Mihály és Ivácson László munkáját dícsérik, moldvai, gyimesi, sóvidéki, györgyfalvi, vajdaszentiványi, bálványoscsabai és felvidéki táncokat láthat a közönség.

Az egyórás, barokkos tánchömpölygés egy női sorssal von párhuzamot, ám a történetmesélés helyett inkább érzések, impressziók megragadására törekedtek az alkotók. Hogyan láthatja magát a hagyományos társadalomban felnövő kislány, menyasszony, asszony és hogyan látják őt a többiek? Van-e boldogság a gyermekkor tiszta világa után, van-e boldogság a szerelem megtalálása után? Mi az, ami az utat megtölti tartalommal, a költő szavait parafrazálva: át tudjuk-e vinni a szerelmet a túlsó partra? Végül, de nem utolsó sorban, át tudjuk-e adni értékrendünket a következő generációknak?

A Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott produkció zenei szerkesztője Fazakas Levente, jelmeztervező Furik Rita, rendező, koreográfus és látványtervező Ivácson László. Előadja a Háromszék Táncegyüttes tánckara: Dombi Rózsa, Fülöp Csaba, Horváth Tas, Györbíró Enikő, Keresztes Gabriella, Kocsis Hunor-Tibor, Lukács Réka, Melles Endre, Péter Előd, Pilinger Mónika, Tőkés Edit, Tőkés Zsolt, Tüzes Csilla, Ürmösi-Incze Mária-Terézia, Vajda Katalin, Virág Endre, Virág Imola. Énekel Erőss Judit, a talpalávalót a Heveder zenekar biztosítja.

Koreográfiák:

1. Kocsis Enikő, Fitos Dezső: Az élet kapujában (moldvai és gyimesi táncok)

2. Ivácson László: „Édesanyám karján nevelt engemet...” (sóvidéki táncok)

3. Busai Norbert, Busai Zsuzsanna: „Virágos a fa teteje, koszorús a leány feje...”
(györgyfalvi táncok)

4. Kádár Ignác: Az úton (vajdaszentiványi táncok)

5. Farkas Tamás: Az élet alkonyán (bálványoscsabai táncok)

6. Furik Rita, Richtarcsík Mihály: Epilógus (felvidéki táncok)


Alkotók:

Koreográfusok: Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Busai Norbert, Busai Zsuzsanna, Kádár Ignác, Farkas Tamás, Furik Rita, Richtarcsík Mihály

Zenei szerkesztő: Fazakas Levente
Jelmez: Furik Rita
Rendező, koreográfus, látványterv: Ivácson László

Szereposztás:

Táncosok: Csáki Gabriella, Dombi Rózsa, Fülöp Csaba, Horváth Tas, Györbíró Enikő, Kocsis Hunor-Tibor, Lukács Réka, Melles Endre, Péter Előd, Pilinger Mónika, Tőkés Edit, Tőkés Zsolt, Tüzes Csilla, Ürmösi-Incze Mária-Terézia, Vajda Katalin, Virág Endre, Virág Imola

Heveder Zenekar: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György

Ének: Erőss Judit

A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója: Kovászna Megye Tanácsa
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
1011 Budapest, Corvin tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?