Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

BIBLIA RÉGÉSZETE - EGYIPTOM ÉS AZ ELVESZETT EXODUS
Marczibányi Téri Művelődési Központ - Új klub

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 329 értékelés alapján
  Leírás
EGYIPTOM ÉS AZ ELVESZETT EXODUS – JÓZSEF, MÓZES ÉS AZ IDENTITÁS EREDETE

József és Mózes az Ószövetség legismertebb szereplői, a zsidók és az ókori Egyiptom kapcsolatát regények, filmek, rajzfilmek és musical-ek is feldolgozták.De miért ilyen fontos Egyiptom? Megtalálható-e bármilyen régészeti nyoma az ószövetségi történetek eseményeinek, szereplőinek, helyszíneinek? Tényleg rabszolgák voltak? Valóban II. Ramszesz fáraót kell a zsarnok szerepében látnunk? Miért keresik sokan Mózest az eretnek Ehnaton alakjában? Az ókori és a modern egyistenhívő vallások alapja a Kivonulás és a Szövetség megkötése, de az újabb régészeti kutatások fontos kérdést feszegetnek: volt-e egyáltalán Kivonulás?

A BIBLIA RÉGÉSZETE
Egy szent szöveg történeti mélységei
Történelmi előadássorozat a legújabb kutatások eredményeivel
Előadó: Antalffy Péter történész

Mennyire valósak a Szentírás történetei? Hol feneklett meg Noé bárkája? Valóban élt Mózes? Vannak-e megfogható nyomai az Exodusnak? Leomlottak-e Jerikó falai? Létezett-e egyesített királyság Dávid és Salamon idején? Hova tűnt Izrael elveszett tíz törzse? Megtalálhatók-e ma Szodoma és Gomorra vagy az Ószövetség történeteinek egyéb helyszínei? Kik laktak és írtak Qumrán barlangjaiban, és mennyit tudhatunk a kereszténység eredetéről? Egyáltalán hogyan kell viszonyulnunk egy olyan szöveghez, amely ma sokak hitének alapja, de egyben történeti emlékezet őrzője is? Az előadássorozat a legújabb kutatási eredmények segítségével igyekszik feltárni a Bibliában megőrződött szövegek történetiségét az eredetüktől az Újszövetség születéséig.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Marcziban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?