Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÖKRÖS EGYÜTTES RETROSPEKTÍV
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Hihetetlen, de már az újra felfedezett népzene, a revival története is produkál legendákat. Néhány évtized elég ahhoz, hogy egy zenekar története végképp elvesszen a szubjektív emlékek laza szövedékében. Színpadra lépett az új generáció, akik csak hírből hallottak a legendás Ökrös együttesről. Ez az est tehát az emlékezésé, amelynek jelentősebb lépései dekádokban mérhetők. Majd’ tíz éve, hogy az Ökrös együttes tagjai szétszéledtek a szélrózsa minden irányába. És húsz éve annak, hogy Dave Feeney meghívására a csapat lemezfelvételt készített Hollywoodban. Talán csak véletlen, hogy ez a híres felvétel nemrég jelent meg Magyarországon a Gryllus Kiadó gondozásában Így kell járni címmel. Miért aktuális ez? Kelemen László zenekari tagként így emlékezik: „Azóta Dave Feeney elment, már a zenekar is szanaszét van, nem fogunk egyhamar ismét lepényhalat. Az élmény és az akkor huszárosan felvett zene azonban maradandó”. Mivel az egykori zenekari tagok máig aktív résztvevői a zenei életnek, a koncert nem homályos múltba révedés lesz, hanem színtiszta, életerős népzene. Mindez az elmúlt húsz év tapasztalataival elmélyítve. Az erdélyi vonószenére épülő koncert az egykori repertoárból válogat. Ökrös Csaba társai ezúttal Kelemen László, Mester László és Doór Róbert lesznek, olyan állandó vendégekkel kiegészülve, mint Juhász Zoltán és Berecz András. Egyetlen estére újra összeáll a legendás zenekar, egyetlen koncert erejéig megelevenedik a múlt.

Közreműködik: Ökrös Csaba, Molnár Miklós (hegedű); Kelemen László (brácsa); Mester László (brácsa, gardon); Doór Róbert (bőgő); Berecz András (ének); Juhász Zoltán (furulya)
Rendező: Horváth Csaba
  Stáblista
Rendező 
Horváth Csaba 
Egyéb 
Berecz András 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?