Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LUKÁCS MIKLÓS DUÓK - AKUSZTIKUS, AUTENTIKUS
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Végy egy jazzistából lett fuzionistát, egy népzenészből lett mindenevőt és egy klasszikus zenészből lett jazzistát. Mártsd meg mindhármat korunk színes zenei világában, majd hagyd érni néhány évig. Hempergesd meg népzenei témákban és jazz ritmusokban, végül szórd meg néhány improvizációs technikával. Ezután hagyd magukra őket egy jól körülhatárolható helyen (például egy színpadon), ezt áruld el a közönségnek, dőlj hátra és élvezd az eredményt. Fúziós konyha egy szaxofonra és két cimbalomra. Mit jelent egy zenész számára népzenét vagy dzsesszt játszani? És improvizálni? Esetleg a kettőt együtt? Eredeti népzenét játszani olyan, mint fejből, recept nélkül megfőzni egy ismert ételt.

A hozzávalók közismertek, a végeredmény látványa-íze-illata a közgondolkodás része, tehát túl nagy mozgástér ebben nincs. A hangsúlyok, a családi tradíciók viszont fontos szerephez jutnak. Improvizatív zenét játszani viszont olyan, mintha a vendégek előtt fél órával hazaérve az otthoni készletekből kellene összeütni valamit. A jó eredményhez ez esetben nagy gyakorlat és kreativitás szükséges. Az est három zenészegyéniségét nem kell bemutatni. Lukács Miklós már jó ideje alkotótárs Dresch Mihály koncertjein, Balogh Kálmánnal pedig duólemezt készített néhány éve. Egy gasztroblogot idézve: „A fúziós konyha szaktudásról, minőségről, ízlésről, visszafogottságról és kiváló minőségű alapanyagokról szól.” Mindez adott egy különlegesen jóízű koncerthez!
  Stáblista
cimbalom 
Lukács Miklós 
cimbalom 
Balogh Kálmán 
szaxofon 
Dresch Mihály 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?