Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAPESTI BEMUTATÓ H-ARCOK LŐRINC GYÖRGY BÉRLET III.
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1058 értékelés alapján
  Leírás
Pécsi Balett: H-arcokZachár Lóránd és Cameron McMillan nemzetközileg elismert progresszív alkotók. Különleges és dinamikus mozgásnyelvű vadonatúj koreográfiáikban a testben rejlő kommunikációs lehetőségek és erők kerülnek előtérbe. Kérdésektől és válaszoktól mentes mozdulatok, tiszta tánc, lebegés száz fokon, 100%-ban.

Gyere, lebegj velünk! Move!

Bemutató: 2014. február 7. Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház
Budapesti bemutató: 2014. február 14. Nemzeti Táncszínház

Táncolják: a Pécsi Balett táncművészei

Hullámzó talaj
Koreográfus: Zachár Lóránd
Jelmez: Kiss Julcsi

A vég nélküli térben mozgó testek vibrálása szakadatlan dinamizmussal hálózza be a külső és belső végtelen valóságát. Nincsen megnyugvás, nincs szünet, csak az állandósággal való azonosulás.
Kérdésektől és válaszoktól mentes mozdulatok hullámzása tölti meg az elme és a tér bonyolult, vagy éppen egyszerűségében letisztult világát. A fizikalitás szellemisége meghatározó túlsúllyal nyomja bélyegét a táncdarabra, melynek nyomán néhol beleremeg, meginog, hullámzik, vagy éppen mint a testek lelke ellebeg a föld.

Zachár Lóránd

Beszélj hozzám
Koreográfus: Cameron McMillan
Jelmez: Kiss Julcsi

A tánc egyetemes nyelv. Feltehetőleg azért, mert a test az érzelmek és az emberi kapcsolatok finomságait oly módon tudja kommunikálni, amire a szavak képtelenek, így a szavak valójában csak másodlagos értelmezések. A testbeszéd ösztönös és gyakran az érzelmek első megnyilvánulásaként működő. Alkotói folyamatomnak központi eleme a mozgásnyelv fejlesztése és átformálása. Munkám kiindulópontja a táncosok egymás közti és a közönséggel való kommunikációs nyelvének fejlesztése, mely segít elmélyíteni koreográfiai „vizsgálódásomat” a Pécsi Balett táncművészeivel.

A nyelvi határok és a hatékony kommunikációs eszközök megkeresése jelentős tényezője volt előző pécsi koreográfiám, „A Jó és a Rossz kertjében” munkafolyamatának is. Célom, újra felfedezni ezeket a fogalmakat ugyanazokkal a táncművészekkel, most már a tiszta tánc keretein belül.

Cameron McMillan
  Stáblista
Koreográfia 
Zachár Lóránd 
Jelmez 
Kiss Julcsi 
Koreográfia 
Cameron Mcmillan 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?