Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LŐRINCZY ATTILA:KÖNNYŰ PRÉDA
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
Lőrinczy Attila a kortárs drámaírók középgenerációjának egyik legjelentősebb és legsikeresebb alkotója, az elmúlt tizenhárom évben hét darabját mutatták be a Budapesti Katona József Színháztól az Új Színházig, Szegedtől Kaposváron át Szombathelyig. Legújabb műve, a Könnyű préda vígjáték, társadalmi szatíra, fordulatos és mulatságos látlelet napjaink Magyarországáról.A komédia mottója: Vajon megtalálja-e az örök boldogságot a vigasztalan özvegy a férje temetése napján

A halotti toron játszódó történet központi alakja egy negyven fölötti hervadó szépasszony, Klárika, aki épp most veszítette el majd harminc évvel idősebb férjét, Suhanik Mihályt, a város nagy tekintélyű prominensét, a dúsgazdag építési vállalkozót. Harminc évet éltek együtt; Klárikát, aki annak idején szinkronúszó volt, tizenhat éves korában karolta fel, majd vette feleségül Suhanik úr, az akkor ereje teljében lévő, ötvenhez közeledő férfi.
Klárika úgy reméli, Mihály halála után új életet kezdhet. Titokban erre várt, erről ábrándozott már mióta, hogy majd most kezdődik a mámoros, a csodálatos szabadság és önmegvalósítás. Még csaknem fiatal, még csaknem gyönyörű, tán még szülhet is, gondolja, de persze meg-meglegyinti már az öregedés réme is.
Az özvegy csaknem mindig könnyű préda, Klárikát pedig kislányos együgyűsége, hiszékenysége és szertelen, rajongó természete különösen alkalmassá teszi e szerepkör betöltésére. A körötte megjelenők mind rávetik magukat a prédára, ki ezt, ki azt akarna tőle, őszinte érzelmektől, üzleti megfontolásból, szent meggyőződésből vagy alantas haszonleséstől vezérelve...

A darab két éve, ősbemutatója alkalmából már bizonyított, 2011-ben a Szombathelyi Karneválszínház előadásában; és 2013 nyarán a Réthly Attila rendezte produkció ugyancsak nagy sikert aratott nyári turnéja során. A Pentaton Koncert- és Művészügynökség előadása a Szentendrei Teátrum együttműködésével.
  Szereposztás
KLÁRIKA, (kb 40) hervadó szépasszony, friss özvegy 
Pikali Gerda 
MISIKE, (kb. 40), a nevelt fia 
Kelemen József 
PATEK, (kb. 40) Misike barátja, zenész Floridában 
Sarkadi Kiss János 
RICHTER ÚR, (70 felé) az elhunyt barátja és cégtársa 
Bezerédi Zoltán 
MÁRTA, alias Főnix Mirella (70 felé) az elhunyt nővére, tisztánlátó médium 
Margitai Ági 
KRISZTIÁN, (nincs még 30) ifjú titán 
Mózes András 
KINCSŐ, (18) meglepetésvendég Erdélyből 
Gonda Kata 
SANKÓ, ifjú autótolvaj  
Hajmási Dávid 
YVETTE, egyszerű, könnyűvérű lány 
Piti Emőke 
  Stáblista
Rendező 
Réthly Attila 
Rendező asszisztens 
Csorba Mária 
Korrepetitor 
Nemessányi Éva 
Díszlet 
Antal-Fógel Adrienn 
Jelmez 
Antal-Fógel Adrienn 
Zene 
Dobri Dániel 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!