1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
LŐRINCZY ATTILA:KÖNNYŰ PRÉDA
Átrium Film-Színház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
7.6 / 10
83 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Lőrinczy Attila a kortárs drámaírók középgenerációjának egyik legjelentősebb és legsikeresebb alkotója, az elmúlt tizenhárom évben hét darabját mutatták be a Budapesti Katona József Színháztól az Új Színházig, Szegedtől Kaposváron át Szombathelyig. Legújabb műve, a Könnyű préda vígjáték, társadalmi szatíra, fordulatos és mulatságos látlelet napjaink Magyarországáról.A komédia mottója: Vajon megtalálja-e az örök boldogságot a vigasztalan özvegy a férje temetése napján

A halotti toron játszódó történet központi alakja egy negyven fölötti hervadó szépasszony, Klárika, aki épp most veszítette el majd harminc évvel idősebb férjét, Suhanik Mihályt, a város nagy tekintélyű prominensét, a dúsgazdag építési vállalkozót. Harminc évet éltek együtt; Klárikát, aki annak idején szinkronúszó volt, tizenhat éves korában karolta fel, majd vette feleségül Suhanik úr, az akkor ereje teljében lévő, ötvenhez közeledő férfi.
Klárika úgy reméli, Mihály halála után új életet kezdhet. Titokban erre várt, erről ábrándozott már mióta, hogy majd most kezdődik a mámoros, a csodálatos szabadság és önmegvalósítás. Még csaknem fiatal, még csaknem gyönyörű, tán még szülhet is, gondolja, de persze meg-meglegyinti már az öregedés réme is.
Az özvegy csaknem mindig könnyű préda, Klárikát pedig kislányos együgyűsége, hiszékenysége és szertelen, rajongó természete különösen alkalmassá teszi e szerepkör betöltésére. A körötte megjelenők mind rávetik magukat a prédára, ki ezt, ki azt akarna tőle, őszinte érzelmektől, üzleti megfontolásból, szent meggyőződésből vagy alantas haszonleséstől vezérelve...

A darab két éve, ősbemutatója alkalmából már bizonyított, 2011-ben a Szombathelyi Karneválszínház előadásában; és 2013 nyarán a Réthly Attila rendezte produkció ugyancsak nagy sikert aratott nyári turnéja során. A Pentaton Koncert- és Művészügynökség előadása a Szentendrei Teátrum együttműködésével.

Szereposztás

KLÁRIKA, (kb 40) hervadó szépasszony, friss özvegy Pikali Gerda
MISIKE, (kb. 40), a nevelt fia Kelemen József
PATEK, (kb. 40) Misike barátja, zenész Floridában Sarkadi Kiss János
RICHTER ÚR, (70 felé) az elhunyt barátja és cégtársa Bezerédi Zoltán
MÁRTA, alias Főnix Mirella (70 felé) az elhunyt nővére, tisztánlátó médium Margitai Ági
KRISZTIÁN, (nincs még 30) ifjú titán Mózes András
KINCSŐ, (18) meglepetésvendég Erdélyből Gonda Kata
SANKÓ, ifjú autótolvaj Hajmási Dávid
YVETTE, egyszerű, könnyűvérű lány Piti Emőke

Stáblista

Rendező Réthly Attila
Rendező asszisztens Csorba Mária
Korrepetitor Nemessányi Éva
Díszlet Antal-Fógel Adrienn
Jelmez Antal-Fógel Adrienn
Zene Dobri Dániel

Helyszín

Átrium Film-Színház
Budapest, 1024, Margit krt. 55.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!