Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FEJLESZTÉS ALATT Q: LEONCE ÉS LÉNA
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 512 értékelés alapján
  Leírás
"Borzalmas naplopás dühöng mindenütt! Mi mindent nem csinál unalmában az ember! Unalmában tanul, unalmában imádkozik, szeret, házasodik, szaporodik unalmában, és végül belehal az unalomba. O, ha az ember egyszer valaki más lehetne! Legalább egy percre!"Előadásunk a koncentrált, eszköztelen színészi játékra, és Büchner Leonce és Léna című drámájának szövegére épül. A minimalista eszközrendszer enged terepet a játszóknak, hogy önmagukból, a partnerükből, illetve a problémából játékot kreáljanak. A büchneri szöveget arra használjuk, hogy megmutatkozzon egy groteszk mese, ahol az emberi viszonyok, a lázadás, a szerelem, a filozófia, mind-mind kiüresedettek és a figurák keservesen próbálják ezeket a fogalmi kereteket megtölteni tartalommal. Az egyetlen működő rendszer a felnőtté válni képtelen világban a hatalom, a hierarchia. Az előadás alkotói mind a húszas éveik közepén járó emberek, akik valamitől fontosnak tartják, hogy a körülbelül másfél órás előadásban kísérletet tegyenek ebben a világban létezni, megmaradni.

"Az embernek gondolkodnia kell!"

Az FAQ Színházi Társulat különleges perspektíván keresztül fogalmazza újra Büchner klasszikusát: teret enged a sorsszerűség és ambíció, a gondolat és cselekvés közti viszonyok vizsgálatának.

Az előadásban részletek hangzanak el többek között Büchner Danton halála című drámájából, valamint W. Shakespeare, és César Vallejo műveiből.

Játszók:
Leonce herceg, Popo királyának fia: Barcsai Bálint
Léna hercegnő, Pipi birodalmából: Tóvaj Ágnes
Valerio: Árvai Péter
Péter, Popo birodalmának királya: Várday András
Nevelőnő, Rosetta: Kantó Nóra
Tanácsos: Orbán Borbála
Udvari káplán: Takács Johanna

Író: Georg Büchner
Fordító: Lator László, Thurzó Gábor
Rendező: Tárnoki Márk
Díszlet és jelmez: Miklós Dániel
Jelmeztervező asszisztens: Jánosi Ágnes
Ritmus: Franczia Dániel
Asszisztens: Markó Eszter

Fotó: Tóvaj Ágnes
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!