Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VERDI MINIATURES
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1171 értékelés alapján
  Leírás
Giuseppe Verdi, minden idők egyik legnagyobb operaszerzőjének kétszáz éves születési évfordulóját ünnepelik világszerte. Ez alkalomból tiszteleg Verdi miniatures címet viselő estjével az olasz opera mestere előtt az Inversedance-Fodor Zoltán Társulata. A háromszor húszperces önálló koreográfiákból álló est premierje október 29-én, 19.00-kor lesz a Nemzeti Táncszínházban.
A bicentenárium felkeltette az érdeklődésemet, mivel a téma mindenhol szembejött előtörtek azok az érzések, hogy Verdit szeretnék hallgatni – mondta Fodor Zoltán társulatvezető a Verdi miniatures október 29-i premiere kapcsán.

A Verdi miniaturesben Fodor Zoltán három koreográfust, Fejes Ádámot, Zahár Lórándot és Gergely Attilát kérte fel, hogy egyenként húszperces koreográfiákból állítsák össze az estet.  A művészek szabadkezet kaptak, Verdi bármelyik munkáját elővehették és elkészítették sajátos átirataikat. − Ez a kortárs művészet lényege, hogy szabadon értelmezhető, továbbgondolható egy-egy izgalmas téma. Meghallgatva egy Verdi operát nagyon szubjektív vélemény alakulhat ki attól függően, hogy ki és milyen állapotban teszi azt.  Ez a szubjektív vélemény egy koreográfusban is kialakul, amikor hozzányúl egy témához. Egy kortárs művésznek bármi ihletet adhat. Lehet az egy érzelmi szál, a darab fő karaktere, vagy egy drámai végkicsengés – mondta Fodor Zoltán. 
 

VERDI MINIATURES
Inversedance-Fodor Zoltán Társulata

Sempre Libera
Fejes Ádám feldolgozásában a darab a kiszolgáltatottság és a lélek szabadsága közötti ellentmondásra épül, a „Traviata” című opera egyik legszebb áriájának, a „Sempre libera” üzenetének ihletéséből.
Fény / Lighting: Stadler Ferenc
Zene / Music: G. Verdi, montázs
Koreográfia / Choreographed by Fejes Ádám

After The Choice
Aida hercegnőnek született, rabnőként élt, s királynőként halt meg szerelmével. Zachár Lóránd új darabjában az „Aida” című opera megindító dallamaira a hősnő e három arcát külön jeleníti meg.
Fény / Lighting: Stadler Ferenc
Zene / Music: G. Verdi, Gergely Attila
Koreográfia / Choreographed by Zachár Lóránd

Alleluja
Gergely Attila új produkciója az „Ave Maria” és a „Kyrie Eleison” inspirációjaként készült. A darab az emberi bűnöket, hibákat vizsgálja, és azon elemi szükséget mely arra irányul, hogy mindezek ellenére szeressenek minket, szeressük önmagunkat.
Fény / Lighting: Stadler Ferenc
Zene / Music: G. Verdi, Gergely Attila
Koreográfia / Choreographed by Gergely Attila

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?