Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VERDI MINIATURES
Nemzeti Táncszínház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Giuseppe Verdi, minden idők egyik legnagyobb operaszerzőjének kétszáz éves születési évfordulóját ünnepelik világszerte. Ez alkalomból tiszteleg Verdi miniatures címet viselő estjével az olasz opera mestere előtt az Inversedance-Fodor Zoltán Társulata. A háromszor húszperces önálló koreográfiákból álló est premierje október 29-én, 19.00-kor lesz a Nemzeti Táncszínházban.
A bicentenárium felkeltette az érdeklődésemet, mivel a téma mindenhol szembejött előtörtek azok az érzések, hogy Verdit szeretnék hallgatni – mondta Fodor Zoltán társulatvezető a Verdi miniatures október 29-i premiere kapcsán.

A Verdi miniaturesben Fodor Zoltán három koreográfust, Fejes Ádámot, Zahár Lórándot és Gergely Attilát kérte fel, hogy egyenként húszperces koreográfiákból állítsák össze az estet.  A művészek szabadkezet kaptak, Verdi bármelyik munkáját elővehették és elkészítették sajátos átirataikat. − Ez a kortárs művészet lényege, hogy szabadon értelmezhető, továbbgondolható egy-egy izgalmas téma. Meghallgatva egy Verdi operát nagyon szubjektív vélemény alakulhat ki attól függően, hogy ki és milyen állapotban teszi azt.  Ez a szubjektív vélemény egy koreográfusban is kialakul, amikor hozzányúl egy témához. Egy kortárs művésznek bármi ihletet adhat. Lehet az egy érzelmi szál, a darab fő karaktere, vagy egy drámai végkicsengés – mondta Fodor Zoltán. 
 

VERDI MINIATURES
Inversedance-Fodor Zoltán Társulata

Sempre Libera
Fejes Ádám feldolgozásában a darab a kiszolgáltatottság és a lélek szabadsága közötti ellentmondásra épül, a „Traviata” című opera egyik legszebb áriájának, a „Sempre libera” üzenetének ihletéséből.
Fény / Lighting: Stadler Ferenc
Zene / Music: G. Verdi, montázs
Koreográfia / Choreographed by Fejes Ádám

After The Choice
Aida hercegnőnek született, rabnőként élt, s királynőként halt meg szerelmével. Zachár Lóránd új darabjában az „Aida” című opera megindító dallamaira a hősnő e három arcát külön jeleníti meg.
Fény / Lighting: Stadler Ferenc
Zene / Music: G. Verdi, Gergely Attila
Koreográfia / Choreographed by Zachár Lóránd

Alleluja
Gergely Attila új produkciója az „Ave Maria” és a „Kyrie Eleison” inspirációjaként készült. A darab az emberi bűnöket, hibákat vizsgálja, és azon elemi szükséget mely arra irányul, hogy mindezek ellenére szeressenek minket, szeressük önmagunkat.
Fény / Lighting: Stadler Ferenc
Zene / Music: G. Verdi, Gergely Attila
Koreográfia / Choreographed by Gergely Attila

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?