Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DUMA SLAM
Dumaszínház - Kompót Bisztró nagy terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 2024 értékelés alapján
  Leírás
Hamarosan indul a Duma-Slam, a Dumaszínház új kísérlete, profi slammerekkel és a Dumaszínház humoristáival.Nehéz volna pontosan megfogalmazni, hogy mi is a slam-elés, de ha mégis megpróbáljuk, akkor talán valahol a vers és a rap közé sorolandó műfajként érdemes kategorizálni. Formáját tekintve ugyanis – ugyanúgy, mint a versek többségét –, a slam poetry-s műveket is a rímek jellemzik, témáját és nyelvhasználatát illetően viszont közelebb áll a rapszövegek szabad világához. Éppen ezért nem meglepő, hogy ez a műfaj is a tengerentúlról ered, és hazánkban csupán az utóbbi években lett népszerű. A Dumaszínházasok is hamar beleszerettek ebbe a különös, egyszerre kötött és szabad műfajba, olyannyira, hogy a Corvin Sétányon megszervezik a saját Duma-Slam-jüket.

A slam-ben jártas fellépők (mint például Süveg „Saiid” Márk /Akkezdet Phiai/, Mavrák „Hugee” Kata, Gábor „Indiana” Tamás, Németh „Zeek” Péter, Pion István) mellett Kiss Ádám, Tóth Edu és Szobácsi Gergő mutatják meg, hogy hogyan forgatják ők a szavakat, humorral vegyítve. A szabályok itt is ugyanazok, mint bármilyen más slam poetry-n, vagyis adott témáról kell slam-melni, adott idő alatt, természetesen rímelve, a közönségből kiválasztott zsűri pedig kíméletlenül pontoz.

„Épp jókor hívtál, a slam szöveget írom az esti főpróbára” – kezdi a hip-hop körökben is ismert Kiss Ádám, aki őszintén elárulta azt is, hogy izgul a produkció előtt.
„Azért ez teljesen más, mint az önálló estem vagy egy Showderes fellépés, de éppen ez a jó is benne, mert itt elférnek olyan témák vagy olyan szövegek, amiket mondjuk a stand up közönség nem biztos, hogy szeretne. A haverok szerint jók lettek az ötletek, de majd elválik a közönség előtt – mondja Ádám.

A Duma Slam-en négy feladata lesz a fellépőknek, egyrészt a „kamuról”, mint témáról kell rímeket faragniuk, aztán egy fotó köré kell sztorit keríteniük. Lesz három szabad percük, amikor mindenki arról slam-mel, amiről szeretne, és a negyedik feladat talán a legnehezebb, amikor is kalapból kihúzott szavakkal kell operálniuk.

„Én ettől tartok a legjobban, mert az még oké, hogy valahogy beleszövöm az adott szót a mondandómba, de hogy mindez még rímeljen is?! Na, ez aztán tényleg nem lesz egyszerű! Kíváncsi vagyok, mert bár ugyan láttam már Slam Poetry-t, de azért szűz vagyok még a műfajban” – mondja Kiss Ádám.

Nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön, hogyan slam-melnek a Dumások, május 29-én a Corvin Sétányon bárki kedvére meghallgathatja őket.

Közreműködik: Süveg \\\'Saiid\\\' Márk (Akkezdet Phiai), Mavrák „Hugee” Kata, Gábor „Indiana” Tamás, Németh „Zeek” Péter, Pion István
  Stáblista
Humorista 
Kiss Ádám 
Humorista 
Szobácsi Gergő 
Humorista 
Tóth Edu 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
  Hogy tetszett?