Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ELHALASZTOTT HOLNAP - HONVÉD TÁNCSZÍNHÁZ SZÍNÉSZKARA
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
… folyik piros vérem
dalszilánkok az első világháború idejéből

A Honvéd Együttes Színészkara előadása.
Virágos csákóm, Vágják az erdei utat, Ha felülök a fekete gőzösre…, Szervusztok lányok, Somogyi csillagok, Bajtárs ma még tán csak öt perc az élet, Ellőtték a jobb karomat…, Nagyarany, nagyezüst…, Ha majd egyszer mindnyájan visszajönnek. Olyan dalok címei ezek, melyek slágerré lettek, több millióan énekelték, a fronton harcolókra vagy az otthon maradottakra gondolva. Bár a háborúról szól, ez a dalgyűjtemény megpróbálja a groteszkebb, vidámabb oldalát is megmutatni ennek azt időszaknak.

A dalok, a prózai és verses szövegek történetet rajzolnak ki a toborzástól és a katonaruha felhúzásától a frontra induláson és a búcsún keresztül a harcokban átélt feszültségekig és a bajtársak elvesztéséig. Mindennek a feszültségnek az átélését szolgálja a színpadi látvány, mely hol a báb eszközeivel, hol koreográfiával, hol filmbejátszásokkal, máskor animációval húzza alá a dalokban megfogalmazott érzéseket, gondolatokat.

Ma, amikor a műfajok keverednek, mikor a cross-over megszokottá válik a színpadon, mikor rock együttesek teljes színházi előadást csinálnak, mikor táncosok bátran megszólalnak egy táncjátékban természetes, hogy éneklő színészek színpadi eszköztárukat is bemutatják egy ilyen előadásban. Hat tehetséges színész, három lány és három fiú adja elő a dalokat és az azokat tagoló szövegeket, melyek mindegyike egy-egy frappáns színpadi „klippként” jelenik meg. Az egy órás műsor végére összeáll egy történet, mely méltóképpen idézi meg a helytállást, a féltést, a feszültségeket és az átélt örömöket is. Az első világháború közel száz évvel ez előtti kitörésére is emlékezik a műsor, arra az eseményre, mely mai napig hatóan befolyásolja hazánk történetét.

Zenei vezető: Kiss Ferenc
Zenei munkatárs: Péterdi Péter

www.honvedart.hu

Fotó: Dusa Gábor
  Szereposztás
Színész 
Eke Angéla 
Színész 
Fazakas Júlia 
Színész 
Simon Andrea 
Színész 
Ágoston Péter 
Színész 
Márkus Sándor 
Színész 
Marofka Mátyás 
  Stáblista
Rendező 
Csizmadia Tibor 
Koreográfia 
Horváth Zsófia 
Korrepetitor 
Lovas Gabriella 
Látvány 
Nemes Takách Kata 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?