Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÚJ MAGYAR ZENEI FÓRUM 2013 KAMARAZENEI DÖNTŐ
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Immár harmadik alkalommal rendezik meg idén az Új Magyar Zenei Fórum (UMZF) zeneszerzőversenyt, amelyre az eddigi megmérettetések közül ez alkalommal érkezett a legtöbb pályamű. A szervezők – a Budapest Music Center és a Művészetek Palotája – az idei versenyt Ligeti György emlékének szentelték, születésének 90. évfordulója alkalmából.Az Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőverseny létrehozóinak és a díjak felajánlóinak elsődleges célja, hogy ösztönözzék és támogassák új magyar zenedarabok megalkotását. Kívánatos emellett, hogy tartós együttműködés jöjjön létre a fiatal szerzők, illetve a kamaraegyüttesek és nagyzenekarok között az új zene népszerűsítése érdekében.

A pályázat nyitott volt minden olyan, magát magyarnak valló zeneszerző számára, aki még nem töltötte be 40. életévét. Pályázni nagyzenekari és kamaraegyüttesre írott művek kategóriájában lehetett.

A nyertes zeneművek kiválasztása két fordulóban – elődöntő és döntő -, kategóriánként történt. Az elődöntő zsűrije zárt ülésen a beadott pályamunkák közül 4-4 művet választott be a döntőbe.

A kiválasztott darabokat döntő-gálakoncerten mutatják be nyilvánosan: a kamaraművek 2013. szeptember 25-én 19 órakor a BMC-ben, a nagyzenekari darabok pedig másnap, szeptember 26-án 19 órakor a Művészetek Palotájában csendülnek fel az MR Szimfonikusok előadásában, Vajda Gergely vezényletével.

A nagyzenekari döntőt szeptember 26-án élőben közvetíti az MR3 Bartók Rádió.

A főzsűri az utolsó versenydarab elhangzását követően a helyszínen, a Művészetek Palotájában ül össze döntéshozatalra, majd ünnepélyes keretek között kiosztja a díjakat.

A döntőbe jutott zenedarabok – kamara kategória (abc-sorrendben):

Cordes á vide – szerző: Tornyai Péter
Inquantumland – szerző: Alessio Elia
Notturni á L – szerző: Balogh Máté Gergely
Trance – szerző: Bella Máté

A döntőbe jutott zenedarabok – nagyzenekari kategória (abc-sorrendben):

die ReAlisierung einer komPosition – szerző: Horváth Balázs
Et transfiguratus est – szerző: Sándor László
Monochrome – szerző: Tornyai Péter
Rejtett dimenziók – szerző: Alessio Elia
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?