Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EPOPTEIA TÁRSULÁS - GRISKOVEC: HOGYAN ETTEM KUTYÁT?
Szkéné Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 165 értékelés alapján
  Leírás
Jevgenyij Griskovec az 1999-es moszkvai Aranymaszk-fesztivál legkülönösebb felfedezése. A Kalinyingrádból származó negyvenes éveiben járó színész, rendező, drámaíró, bölcsészkaron tanult, közben 3 évig a Csendes-óceáni flottánál szolgált, játszott pantomim színházban, szervezett független színházat, eddig két színházi szövegkönyvét adták ki, de filmszereplést is vállal. Griskovec az 1998-as Hogyan ettem kutyát című darabjával robbant be a színházi életbe, melyért "Arany Maszk" díjat kapott, és amelyet a Trafóban is bemutattak.Griskovec monodrámájában saját világát, múltját szemléli szinte gyermeki naivitással, irónia nélkül. saját bevallása szerint szövegeit csak a sokadik előadás után jegyzi le, de a szövegek előadásról előadásra alakulnak. Griskovec saját történetein keresztül a közös élményekből és tapasztalatokból születő valóságról mesél. Prózája a kortárs orosz irodalom élvonalbeli művei közé sorolandó, szövegei az orosz irodalom kisember-témájának méltó folytatói; jól felismerhető elődei Gogol és Remizov.

Saját maga által előadott előadásról így nyilatkozik:
"Én vagyok a darab szerzője. Nem törekszem arra, hogy szétszakadjak, és egyszerre testesítsem meg a dramaturgot, a rendezőt, a művészt, a zeneszerzőt és végül a szereplőt. Ugyanis ez már skizofrénia. Nem vagyok művész. A saját szövegemet adom elő. Nem rögtönzöm, hanem minden egyes alkalommal létrehozom – itt és most. Ez egy céltudatos folyamat az életemben, ami tulajdonképpen a színházi élet pillanatnyi megélése."

"Jevgenyij Griskovec önmaga írja a szöveget, önmaga rendez, önmaga találja ki a megformálás módját. És maga játszik önmagáról. A tartalom örök – az 'én' az adott és áthághatatlan körülmények között. A főhős megnyilatkozása hasonlatos az eszmélet olyan kiáradásához, amely a cselekmény folyamán alakul ki." (Literaturnaja Gazeta)

„Akkorra, amikor Jevgenyij Griskovec Moszkvában megjelent, óriási szakadék jött létre a színházi mondanivaló és a fiatalok világa között. Griskovec feltépte ezt a furunkulust, szabadjára engedte a nyelvet. Vehetjük úgy is, hogy megtanította beszélni ezt a generációt." (Színház és képernyő)

Ezért a drámájáért Griskovec 1999-ben Három nővér-díjat kapott.

Szereplő: Gál Tamás
Konzultáns: Huncik Péter
Rendező: Czajlik József
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A Szkéné Színházban csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
  Hogy tetszett?