Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÁRJON DÉNES ÉS A CONCERTO BUDAPEST- BEETHOVEN ÖSSZES ZONGORAVERSENYE I.
Zeneakadémia, Nagyterem - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Egy hét különbséggel, két koncerten Beethoven valamennyi zongoraversenyét meghallgathatja a budapesti közönség Várjon Dénes szólójával, a Keller András vezette Concerto Budapest közreműködésével.A különféle művészeti maratonokra és zenei sportteljesítményekre éhes korunkban ez aligha bír felvillanyozó hírértékkel, legalábbis azok számára, akik nincsenek tisztában Várjon Dénes vállalkozásának horderejével. Beethoven zongoraversenyeinek végigjátszása ugyanis nem elsősorban technikailag jelent kihívást (bár nyilván úgy is), hanem intellektuálisan. Az első koncerten elhangzó páratlan számú versenyművek ugyanis a Beethovennel kortárs Bildungsroman, vagyis fejlődésregény műfaját emelik a Zeneakadémia Nagytermének színpadára.

A Mozart örökségét vállaltan hordozó, a bécsi arisztokraták kedvencének számító Beethoven által írott I. (C-dúr) zongoraverseny után a III. (c-moll) concerto Beethoven saját hangjának megtalálását tükrözi (mindjárt a beethoveni c-moll hangnem is), az utolsó, V. (Esz-dúr) zongoraverseny – amit angol nyelvterületen előszeretettel neveznek „Emperor-concertónak” – pedig már az érett, hősi, szellemiekben izmos, hangzásában erőteljes Beethoven, a beérkezett mester darabja.

Műsor:

Beethoven: I. (C-dúr) zongoraverseny, op. 15
Beethoven: III. (c-moll) zongoraverseny, op. 37
Beethoven: V. (Esz-dúr) zongoraverseny, op. 73

Közreműködik: Concerto Budapest
  Stáblista
Karmester 
Keller András 
Zongoraművész 
Várjon Dénes 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?